Nemzetközi foci

Nagyobb lesz az Anfield

Engedélyt kapott a Liverpool az Anfield bővítésére.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 18-szoros bajnok FC Liverpool engedélyt kapott a városi tanácstól arra, hogy elkezdje tervezni az Anfield Stadion bővítését.

Az elképzelések szerint az első szakaszban a fő lelátót bővítik 8500 férőhellyel, így a Pool arénája 54 ezer néző befogadására lesz alkalmas. Az egyesület abban reménykedik, hogy mindezt a 2016/17-es szezon kezdetére sikerül kivitelezni. A második szakaszban – amelynek még nincs határideje – a stadion Anfield Road felőli oldalán lévő lelátót bővítik 4800 székkel. Az Anfield így csaknem 59 ezer férőhelyes lesz, és otthont adhat majd jelentős nemzetközi és európai mérkőzéseknek, a kontinentális szövetség (UEFA) előírásai szerint ugyanis ehhez legalább 50 ezres arénára van szükség.

A Liverpool így a meccsnapi bevételek szempontjából is közelebb kerül majd a Manchester Unitedhez és az Arsenalhoz, előbbi az Old Traffordon 75 ezer szurkolót tud vendégül látni, utóbbi stadionjában, az Emiratesben 60 ezren férnek el.

A Liverpool városi riválisa, az Everton a múlt héten kapta meg az engedélyt a városi tanácstól arra, hogy a Walton Hall Parkban egy új, 50 ezres arénát tervezzen magának.

Olvasói sztorik