Nemzetközi foci

Welbeck lehet az Arsenal új Henryja

Wenger szerint Welbeck remek befejező csatár, akinek Henry példáját kell követnie.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Arsenal vezetőedzője szerint Danny Welbeck lehet az Ágyúsok új Therry Henryja. A francia gólzsák 1999 és 2007 között 226 gólt lőtt a londoni csapat színeiben.

Welbeck a nyári átigazolási piac utolsó napján érkezett Manchesterből az Arsenalhoz, ahol hétvégén az Aston Villa elleni győztes bajnokin első gólját is megszerezte az Ágyúsok színeiben. A fiatal angol kezdőként 77 percet kapott és a 34. percben volt eredményes.

A találkozó után Wenger így értékelte játékosa teljesítményét.
– Hasonló gólt szerzett, mint Svájc ellen. Egy bal oldali beadást követően érkezett – az időzítése és a tempója is nagyon jó volt. Úgy gondolom, ma legalább olyan jó teljesítményt nyújtott, mint a válogatottban, ráadásul sokat tartotta meg a labdákat.

Van Gaal kijelentésével ellentétbenWenger úgy látja, Welbeck remek befejező csatár, aki képest kiélezett helyzetekben is gólokat lőni. A játékos minden edzésen azon dolgozik, hogy gólszerzési hatékonysága minél jobb legyen. A francia szakember ki is jelölte a manchesteri nevelés számára a követendő utat.

– Henry jó példa Danny számára, őt kell követnie. Úgy látom óriási potenciál lakozik Welbeckben, ráadásul folyamatosan fejlődik. Jó a mentalitása, fizikailag és technikailag is rendben van, nagyon jól tartja meg a labdát, ezért nagy hasznára van csapatunknak. Amíg nem szerezte meg első gólját a klubban, kicsit kapkodott. Ez természetesen dühítő volt számára, hiszen edzéseken nagyon sok gólt lőtt. Remek befejező csatár.

Olvasói sztorik