Nemzetközi foci

Welbeck nem volt elég jó a Manchesterhez

Van Gaal szerint a válogatottban legutóbb duplázó játékos kevés gólt lőtt manchesteri színekben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A holland szakember szerint Welbeck nem közelítette meg Rooney vagy éppen van Persie góltermését, ezért az angolnak távoznia kellett. Van Gaal úgy látja, Welbek nem tudta azt az állandó szintet hozni, mint a másik két manchesteri gólvágó.

Danny Welbeck az átigazolási piac utolsó napján távozott 20 millió font ellenében a rivális Arsenalhoz, miközben a Vörös Ördögök kölcsönvették a Monacótól Radamel Falcaót.

Welbek a United saját nevelésű játékosa, és karrierje során egy szezonban sem rúgott kilenc gólnál többet egy bajnoki sorozatban. Van Gaal szerint az angolnak ezért kellett távoznia.

– Beszéltünk Welbeckkel és Chicharitóval is, mielőtt megszereztük volna Falcaót – mondta a tréner az újságírók kérdésére. Minden játékosnak lehetőséget adtam arra, hogy meggyőzzön képességeiről. Tudom, hogy a játékos már kilenc éves kora óta a klub alkalmazásában állt. Látnunk kell ugyanakkor azt is, hogy a rövid sunderlandi kitérő után három szezont húzott le nálunk. Ez idő alatt nem tudott annyi gólt lőni, mint van Persie vagy Rooney. Ezért engedtük el, ráadásul érkezett Falcao is, sőt több fiatalra is számíthatok.

Olvasói sztorik