Nemzetközi foci

De Jong: a Milánból akarok visszavonulni

A holland játékost nyáron a Manchester Uniteddel hozták összefüggésbe.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nigel de Jong elmondása szerint abban bízik, hogy hamarosan új szerződést írhat alá az AC Milánnal, később pedig az olasz klubtól vonulhat vissza. A holland játékos távozását nyáron többen biztosra vették, van Gaal ugyanis honfitársával szerette volna megerősíteni a Vörös Ördögök keretét. A csábítás ellenére Jong maradt Milánóban.
A védekező középpályás elmondta: soha nem foglalkozott az érdeklődőkkel, mert az a vágya, hogy a Milan játékosaként vonulhat vissza.

– Teljesen egyértelmű céljaim vannak: a Milánban akarok maradni, és itt szeretném befejezni a karrieremet is – mondta játékos a Tuttosportnak. Szeretnék új szerződést aláírni, és ami biztos: a klub kapcsolatban áll az ügynökömmel, jövő hétre pedig egy személyes találkozót is egyeztettek.

A játékos azon van, hogy legjobbját nyújtsa Milánóban és a minimális cél a dobogó elérése a bajnokságban. Két forduló után még hibátlan a Rossoneri, szombaton pedig a szintén hat pontos címvédő Zebrákat fogadják.

– Az elmúlt három évben a Juventus nyerte meg a bajnokságot, ezen nincs mit magyarázni. Ráadásul idén a BL-ben is magabiztosan kezdtek idén. Ahhoz, hogy le tudjuk őket győzni szombaton az első perctől kezdve keményen harcolunk kell. Hogy ez lesz-e a Milan első nagy felmérése az új szezonban? Valószínűleg igen, de szerintem igaz ez a Juvéra is.

De Jong elmondása szerint csapatának legalább a dobogón kell végezni a szezon végén.

– Az AC Milan egy komoly klub, nagy hagyományokkal. Ha nem is tudunk az első helyen végezni a bajnokságban, a dobogón akkor is ott kell lennünk. Tudom, hogy ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen nagyon sok erős csapat van a bajnokságban. Azonban a dobogóról nem szabad lemondanunk.

A Milan szombaton 20:45-től a Juventus fogadja – a forduló rangadóján.

Olvasói sztorik