Nemzetközi foci bajnokok ligája

Újabb Bayern-City a szerdai BL-napon

A BL szerdai játéknapján a City Münchenbe látogat, a Barcelona ciprusi rivális ellen hengerelhet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy éven belül harmadszor találkozik egymással a Bajnokok Ligája csoportkörében a Bayern München és a Manchester City; a német és az angol bajnok első összecsapására a nyitóforduló szerdai játéknapján kerül sor.

Legutóbbi mérkőzésükön a manchesteriek diadalmaskodtak, ráadásul az Allianz Arénában aratott 3-2-es sikerükkel megszakították az akkor címvédő müncheniek tízmeccses győzelmi sorozatát a legrangosabb európai kupában. A Bayern Münchent irányító Josep Guardiola még a Barcelona trénereként többször is szembe került a Manchester City kispadján ülő Manuel Pellegrinivel: spanyolországi munkavállalása során sem a Real Madrid, sem a Málaga, sem a Villarreal vezetőedzőjeként nem tudta Pellegrini legyőzni katalán kollégáját, ez a sorozat szakadt meg tavaly Münchenben. A csoport másik mérkőzésén az európai elitbe négy év után visszatérő AS Roma a CSZKA Moszkvát fogadja.

A nyáron megújult Barcelona a ciprusi APOEL-t látja vendégül. A kispadra újonnan kinevezett Luís Enrique a Primera Divisiónban három fordulót követően százszázalékos, csapata még gólt sem kapott, a szerdai ellenfélnél pedig nem is kívánhatna jobbat bemutatkozásnak a nemzetközi porondon. Ugyanebben a négyesben az Ajax Amsterdam a Paris Saint-Germainnel játszik otthon.

A Premier League-ben egyedüliként hibátlan Chelsea a Schalke 04 ellen kezdi meg szereplését a BL-ben. José Mourinho együttese az előző szezonban is találkozott a gelsenkircheniekkel, akiket oda-vissza 3-0-ra győzött le. A selejtezőben a Debrecent az utolsó pillanatokban szerzett fejesgóllal búcsúztató BATE Boriszov Portóban vendégeskedik a nyitányon.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

E csoport:
AS Roma (olasz)-CSZKA Moszkva (orosz) 20.45

Bayern München (német)-Manchester City (angol) 20.45

F csoport:
FC Barcelona (spanyol)-APOEL (ciprusi) 20.45

Ajax Amsterdam (holland) – Paris Saint-Germain (francia) 20.45

G csoport:
Chelsea (angol)-FC Schalke 04 (német)

NK Maribor (szlovén)-Sporting Lisboa (portugál) 20.45

H csoport:
FC Porto (portugál)-BATE Borisov (fehérorosz) 20.45

Athletic Bilbao (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20.45

Olvasói sztorik