Nemzetközi foci

Adorján mindenkit meglepett

Nem csak idehaza keltett megdöbbenést, hogy a Liverpool utánpótlásából a harmadosztályba igazolt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A közelmúltban beszámoltunk róla, hogy az olasz harmadosztályú Novara csapatában folytatja pályafutását Adorján Krisztián, aki a Liverpool utánpótlásából érkezett, az előző idényben pedig a holland élvonalbeli Groningen együttesét erősítette. Idehaza mindenki csodálkozott a klubváltás hallatán, de egy olaszországi interjúból kiderült, hogy nem csak a magyarokat lepte meg a 21 éves játékos döntése.

A vanovarava.it szerzője szeretett volna többet megtudni az új szerzeményről, ezért megkereste egy angol kollégáját, a CitiBlog újságíróját és szakértőjét, Liam Andrews-t, aki elmondta, Adorján főleg a csatárok mögött szokott játszani, de a Liverpool utánpótlásában középcsatárként is szerepelt néha.

Mivel új csapata 3-4-3-as alapfelállást alkalmaz, a magyar fiatalra a három támadópozíció egyikében számíthatnak, de nem a gyorsasága a legnagyobb fegyvere… A középpályára is vissza lehet vezényelni, ott kihasználhatja a technikai tudását. Az angol szerint a legjobb tulajdonsága, hogy hatékonyan segíti a támadásokat, összegyűjti a labdákat a csatárok mögött.

– Őszintén szólva nagyon meglepődtem, hogy a Lega Próba igazolt. Lényegesen magasabb szinten is képes játszani, de most nyilván ott kell megmutatnia, mire képes, ahova érkezett. Azt akarta, hogy folyamatosan játszhasson, és remélem, hogy ő és a Novara is jól jár – mondta Liam Andrews.

Olvasói sztorik