Nemzetközi foci

Összecsap a címvédő és az ezüstérmes Angliában

A PL 2. fordulójában többek között megmérkőzik egymással a Manchester City és Liverpool is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rangadóra kerül sor az angol labdarúgó Premier League második fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén, amelyen az előző idényben ezüstérmes FC Liverpool a címvédő Manchester City vendége lesz.

A múlt hétvégi nyitókörben a City simán aratott kétgólos győzelmet a Newcastle otthonában, míg a Poolnak a válogatott Daniel Sturridge hajrában szerzett góljára volt szüksége ahhoz, hogy hazai környezetben verje a Southamptont. A Liverpoolból ráadásul eligazolt a legutóbbi szezon gólkirálya, az uruguayi Luis Suárez, az ő pótlását pedig még nem sikerült megoldani. A hétfői mérkőzés esélyesének a City tűnik, ugyanakkor ha a Vörösök pontot, vagy pontokat rabolnának Manchesterből, az a végelszámolásnál bizonyára sokat számítana.

A legutóbb bronzérmes Chelsea az első fordulóban kényelmes játékkal is nyert az újonc Burnley ellen, és most újabb sikerrel gazdagodhat az előző idényben másodosztályú bajnok Leicester Cityvel szemben.

A Manchester United a holland válogatott szövetségi kapitányaként világbajnoki bronzérmes Louis van Gaal vezetőedző múlt szombati debütálásakor 2-1-re kikapott otthon a Swansea Citytől, de javíthat, ha a Sunderland vendégeként meggyőzőbb teljesítményt nyújt.

Szombaton este az előző kiírás negyedik és ötödik helyezettje, az Arsenal és az Everton csap össze utóbbi együttes stadionjában. A londoni Ágyúsoknak mindenképpen javítaniuk kell a legutóbbi szezonban mutatott idegenbeli teljesítményükön, az ugyanis a bajnoki címükbe, de legalábbis az előkelőbb helyezésükbe került. Az Everton – amely a Leicester elleni 2-2-vel rajtolt – ugyanakkor hazai környezetben bármelyik riválisára veszélyes lehet, így a szombat esti találkozó is izgalmasnak ígérkezik.

Premier League, 2. forduló:

szombat:
Aston Villa-Newcastle United 13.45

Chelsea-Leicester City 16.00

Crystal Palace-West Ham United 16.00

Southampton-West Bromwich Albion 16.00

Swansea City-Burnley 16.00

Everton-Arsenal 18.30

vasárnap:
Hull City-Stoke City 14.30

Tottenham Hotspur-Queens Park Rangers 14.30

Sunderland-Manchester United 17.00

hétfő:
Manchester City-FC Liverpool 21.00

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik