Nemzetközi foci

A Madridé az Európai Szuperkupa

A madridi csapat 2002 után másodszor hódította el a trófeát.

Kapcsolódó cikkek

C. Ronaldo: 70 gól

Cristiano Ronaldo kedd esti duplájával megszerezte 70. gólját az összes európai kupamérkőzés tekintetében, ezzel az örökranglistán felzárkózott Filippo Inzaghi mellé, magamögött hagyva a Lionel Messi – Gerd Müller duót. Már csak a szintén realos Raúl előzi meg a portugált – 76 góllal.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid nyerte kedden a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt mérkőzést: a cardiffi találkozón két góllal bizonyult jobbnak az Európa Liga-győztes Sevillánál.

Európai Szuperkupa

Real Madrid (spanyol)-Sevilla (spanyol) 2-0 (1-0)

Cardiff, Cardiff City Stadion, 33 500 néző, v.: Mark Clattenburg (angol)

Gólszerző: C. Ronaldo (31., 49.)

Sárga lap: Carvajal (45.), Kroos (53.), illetve Vitolo (42.), Navarro (66.)

Real Madrid: Iker Casillas – Daniel Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao (Marcelo, 84.) – Toni Kroos, Luka Modric (Asier Illaramendi, 86.) – James Rodriguez (Isco, 72.) – Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo

Sevilla: Beto – Coke (Diogo Figueiras, 84.), Nicolas Pareja, Federico Fazio, Fernando Navarro – Grzegorz Krychowiak, Daniel Carrico – Vidal Parreu (Iago Aspas, 66.), Denis Suarez (Antonio Reyes, 78.), Vitolo – Carlos Bacca

A várakozásoknak megfelelően a Real ragadta magához a kezdeményezést, sokáig azonban nem tudta átjátszani a sevillai védőfalat. Az andalúziai együttes elsősorban kontrákra rendezkedett be.

A félidő derekától aztán kissé kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, de továbbra is a madridiak irányítottak, s a hazai közönség előtt játszó walesi Bale remek beadása után Ronaldo közelről meg is szerezte számukra a vezetést. A hajrában is a Real előtt adódtak helyzetek, de több gól a szünetig már nem esett.

A fordulást követően is a madridi csapat támadott veszélyesebben, s gyorsan meg is duplázta előnyét a másodszor eredményes Ronaldo jóvoltából. A Sevilla nem volt képes felpörögni és nyomás alá helyezni a Real Madridot, amely így magabiztosan győzött.

A fővárosi csapatban a nyáron igazoltak közül végigjátszotta a mérkőzést a friss világbajnok német Toni Kroos, és 72 percet töltött a pályán James Rodriguez, a brazíliai vb kolumbiai gólkirálya.


Real Madrid vs Sevilla 2 -0 All Goals HD Super… by lancepremium

A találkozó után C. Ancelotti így értékelte a látottakat:
Jól játszottunk, megérdemelten nyertünk. Nem volt könnyű felkészülni a mai mérkőzésre, hiszen sok időt még nem tudtunk együtt tölteni, ám a csapat igazán remekül tette a dolgát. Ez a győzelem még több magabiztosságot ad nekünk. Cristiano remekül tért vissza, de Bale és Benzema is fantasztikus volt. Casillas kiváló teljesítményt nyújtott a kapuban. Az új igazolásaink megbizonyították, hogy helyük van a csapatban. Kroos és James is remekül tette a dolgát. Toni tökéletes volt, jól játszott és nagyon gyors volt a pályán. James az első félidőben még kicsit küszködött, de fordulás után már ő is nagyszerű volt – áradozott játékosairól az olasz mester.
A mérkőzés embere C. Ronaldo lett:

A találkozó után a játékosok büszkén pózoltak a Kupával:

Olvasói sztorik