Nemzetközi foci

Casillas: tanultam a hibáimból

Iker Casillas úgy érzi, tanult hibáiból és állítja: pályafutása legnehezebb szakaszán van túl.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Real Madrid és a spanyol válogatott kapusát sokat kritizálták az elmúlt hónapokban mutatott teljesítménye miatt. A portás nagyot bakizott az Atlético Madrid elleni BL döntőben, de rendkívül gyenge formát mutatott a spanyolok számára katasztrofálisan sikeredett brazil vébén is.

Kedden a Királyi Gárda a Sevillával játssza az UEFA Szuperkupa döntőt, ahol a BL címvédője az EL nyertesével méri össze tudását. A találkozót Cardiffban rendezik, a finálé előtt a 33 éves hálóőr így beszélt:

– Bízom abban, hogy sikeres szezon elé nézünk. Az utolsó pár mérkőzésen nem a legjobbamat nyújtottam a Real Madridban és a spanyol válogatottban sem, de elemeztem a hibákat és tanultam belőlük. Nagyon nehéz időszakon mentem keresztül. Viszont úgy gondolom: minden játékos karrierjében vannak jó és rossz pillanatok, minden átmeneti.

Casillas szerint eddigi pályafutása azonban sokkal inkább a sikerekről, mintsem a balszerencséről szólt.

– Természetesen megértem, hogy a Real Madrid játékosaként sokan figyelnek rám és gyakorta emlegetik a nevemet – akár kellemes, akár kellemetlen dolgok történnek. Szerencsére esetemben többször kerültek szóba a jó pillanatok.

A spanyol kapus állítja: fontos, hogy a szezont győzelmekkel kezdjék.
– Izgatottan várom, hogy végre győzelemmel térjünk vissza, hiszen nem élhetünk meg a korábbi sikereinkből. Előbb meg kell nyernünk az európai Szuperkupát, és utána koncentrálhatunk a spanyol Szuperkupára.

Casillas nyáron Costa Rica–i riválist kapott, Keylor Navas a Levantéból érkezett Madridba, Diego Lopez pedig a Milánhoz távozott.

A Rreal Madrid – Sevilla UEFA Szuperkupa döntőt kedden 20:45-től rendezik meg a Cardiff City Stadionban. A Királyi Gárda már a helyszínen edzett:

Olvasói sztorik