Nemzetközi foci

Wenger középső védőt igazolna

Középső védőt keres csapatába a francai edző.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szuperkupa győzelemmel nyitotta a szezont az Arsenal, miután hétvégén 3-0-ra verték a Manchester Cityt. A védelem tengelyében Calum Chambers kiváló teljesítményt nyújtott a döntőben, ennek ellenére Arsene Wenger középső védővel erősíteni meg keretét. A nyári átigazolási szezonban a Southamtontól érkező 19 éves játékos lába nem remegett meg, hiba nélkül abszolválta a City elleni találkozót. Jó benyomást keltett Mathieu Debuchy, aki szintén először lépett pályára az Arsenalban – nyáron a Newcastle-t hagyta le a londoniak kedvéért.

Wenger is elégedett volt az új játékosokkal:

– Calum kiváló teljesítményt nyújtott a City ellen, egyszerűen lenyűgözött. Debuchy is kiváló volt – mondta a francia szakvezető.

Az Arsenal vezetőedzője ugyanakkor azt is elismerte: a Thomas Vermaelen távozása után keletkező űrt új védő leigazolásával töltené be. Az Ágyúsok ex-csapatkapitánya a Manchester United helyett döntött a Nou Camp mellett, kiválásával az Arsenal hátsó sora erősítésre szorul. Laurent Koscielny biztos pont a védelemben, ám Per Mertesacker éppen csak felépült sérüléséből, az edzéseket is nemrégen kezdte meg.

– Hálás vagyok Thomasnak az elmúlt évekért, és minden jó kívánok neki – mondta Wenger a hétvégi 3-0-ás győzelem után. Ha megtaláljuk a tökéletes helyettesítőjét, gyorsan le kell rá csapnunk.

Olvasói sztorik