Nemzetközi foci

Diego Lópezt nézte ki a Milan

A Real Madrid kapusával erősítenének az olaszok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

AC Milan olasz lapjelentés szerint intenzív tárgyalásokat kezdett a Real Madriddal a Bajnokok Ligája-győztes spanyol csapat kapusának, Diego Lópeznek a megszerzéséért.

A La Gazzetta dello Sport szerdán írt arról, hogy a milánói klub vezetésének képviseletében Adriano Galliano ügyvezető alelnök folytatott telefonos megbeszéléseket Florentino Pérezzel, a madridi királyi klub elnökével, ezzel is hangsúlyt adva annak, hogy komoly az olasz szándék a kapus megvásárlására. Az AC Milan érdeklődésének felerősödését megelőzte, hogy az eddig komoly vevőjelöltnek tűnő Monaco letett López leigazolásáról.

Az itáliai együttesnél – amely az új idénynek korábbi klasszis futballistája, Filippo Inzaghi kinevezésével új vezetőedzővel vág neki – a trénercsere után erősödött fel a szándék újabb hálóőr után is nézni, mivel az első számú kapus, Christian Abbiati már 37 esztendős, megfelelő helyettes pedig nem áll rendelkezésre a klub háza táján.

Diego López tavaly januárban érkezett a Real Madridhoz a világ- és Európa-bajnok Iker Casillas pótlására, aki súlyosan megsérült, s hosszú időre kidőlt kéztörése miatt. Felépülése után azonban már nem ő, hanem az időközben bevált, és az akkori portugál edző, José Mourinho feltétlen bizalmát élvező López maradt a háló előtt, Casillas pedig alig kapott lehetőséget.

Mourinho távozását követően Carlo Ancelotti is inkább Lópezt szerepeltette, s a jelek szerint most szerezte vissza a “főkapus” posztot Casillas, Lópeznek pedig új munkahely után kell néznie. Szerződtetésekor az idén novemberben 33 éves Lópezért – spanyol sajtóértesülések szerint – négymillió eurót fizetett a Real a Sevillának, s a játékos 2017. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

Olvasói sztorik