Nemzetközi foci

Koman Vladimirt külföldről keresik

Nem jöhet szóba a hazatérés az orosz FK Krasznodar csapatától távozó válogatott középpályás számára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Diósgyőr csütörtökön Debrecenben fogadja az orosz FK Krasznodar csapatát az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójában. Koman Vladimir, a magyar válogatott középpályása 2012 nyarán igazolt az orosz klubhoz, ahová három évre kötelezte el magát. A 25 éves légiós és a zöld-feketék útjai azonban néhány nappal ezelőtt szétváltak, mert szerződést bontottak a felek. Azóta itthon, Budapesten edz.

– Nagyon remélem, hogy a héten eldől a sorsom – kezdte ezzel az Észak-Magyarországnak adott nyilatkozatát Koman Vladimir. – Nem klubnál készülök, hanem egyedül, pontosabban egy erőnléti trénerrel dolgozom reggelente, délutánonként pedig vagy futok még vagy kondizom. Ez a szituáció nem megszokott a számomra, hiszen eddig, amikor váltottam, szinte rögtön megvolt az új csapatom, de a világbajnokság miatt kicsit elnyúlik az idő, ez is belejátszik abba, hogy még nincs meg a következő állomáshelyem. Szerencsére van érdeklődés irántam több helyről is, mindenképpen külföldön folytatom a karrierem, ebben a pillanatban nem jöhet szóba a hazatérés. Egyelőre nem aktuális, hogy magyar klubnál focizzak.

A kárpátaljai születésű játékos az FK Krasznodar csapatával kapcsolatban elmondta, hogy mindkét középhátvédje elég magas, úgyhogy a Diósgyőrnek érdemes lesz inkább a földön tartania a labdát, mintsem a fejjátékot erőltetni. A támadóik életveszélyesek, nagyon kell majd figyelni rájuk, ennek ellenére szerinte lehet keresnivalója a DVTK-nak, mert hátul kissé statikus az FK.

– Egy biztos, a Diósgyőrnek bátran kell játszania, nem megijedve, azért a Krasznodar nincs mondjuk a Dortmund szintjén – szögezte le Koman.

Olvasói sztorik