Nemzetközi foci

Dunga a brazil kapitány – hivatalos!

Luiz Felipe Scolari utódja 2010 után tér vissza a válogatott kispadjára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!A Brazil Labdarúgó Szövetség sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a jövőben Dunga irányítja a nemzeti csapatot.

Dunga 2006 és 2010 között már volt a brazil válogatott szövetségi kapitánya, ezen időszak alatt 2007-ben – a döntőben a nagy rivális Argentínát 3-0-val lemosva a pályáról – Copa Americát, 2009-ben – a fináléban 2-0-ás hátrányból fordítva az USA ellen – Konföderációs-kupát nyert a Selecaoval, a 2010-es világbajnokságon pedig a negyeddöntőig vezette a csapatot, ott a hollandoktól szenvedett 2-1-es vereséget.

A négy esztendő alatt Dunga 59 meccsen irányította a brazil válogatottat, mérlege 42 győzelem, 12 döntetlen és 5 vereség.

2012 decemberétől tíz hónapon át az Internacional vezetőedzője volt.

Az új kapitány első megmérettetése Szeptemberben lesz, amikor a brazil válogatott Kolumbia és Ecuador ellen lép pályára az észak-amerikai túrán.
A brazil szövetség egyébként már 2000-ben szerette volna, ha Dunga irányítja a válogatottat, ám a most 50 esztendős szakember akkor visszautasította a megkeresést, mert nem tetszett neki a szövetség akkori hitvallása.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik