Nemzetközi foci

Most jött meg a németek étvágya

Bastian Schweinsteiger már előretekint, és az Európa-bajnokság megnyeréséről álmodozik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este Argentína legyőzésével a német válogatott megnyerte a brazíliai világbajnokságot. A Nationalelf a hosszabbításban szerzett Götze-góllal győzte le dél-amerikai riválisát 1-0-ra. A találkozó másnapján Bastian Schweinsteiger, a németek középpályása elmondta, nagyon büszke a vébécímre, de már újabb trófeákról álmodozik.

– Ez a siker csak még éhesebbé tesz minket – kezdte Bastian Schweinsteiger. – Meg akarjuk ismételni ezt a szereplést a következő tornán is. Nagyon fontos, hogy a fiatalabb társaink elég tapasztalatot gyűjtöttek a világbajnokságon ahhoz, hogy a kétezer-tizenhatos Európa-bajnokságon ismét az első helyen végezzünk.

A 2016-os kontinenstornának Franciaország ad otthont. A házigazdák mellett több nagy rivális, például a címvédő spanyol együttes is komoly akadályt jelenthet a német válogatottnak. Schweinsteiger is tudja, fiatal a csapatuk, de a rutinos játékosok jól segítik a társakat.

– Persze, nem lesz könnyű megnyerni az Európa-bajnokságot, mert fiatal csapatunk van. Azonban van néhány olyan játékos a keretben, mint például Philipp Lahm, Mesut Özil és Per Mertesacker, akik elég rutinnal rendelkeznek. Ez a vegyes összetétel nagy különbséget jelent.

Schweinsteiger nem ment el szó nélkül a vébé-győzelem mellett sem. Kiemelte, Németország az első európai csapat, amely Dél-Amerikában emelhette magasra a trófeát.

– Mi vagyunk az első európai csapat, amely Dél-Amerikában világbajnokságot tudott nyerni. Ez a siker nagyon különleges számunkra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik