Nemzetközi foci

Első magyarként kezd a Fradi

A Ferencváros július első napján mutatkozik be a nemzetközi kupasorozat idei szezonjában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első magyar csapatként a Ferencváros már kedden megkezdi szereplését a nemzetközi kupaporondon: a bajnoki bronzérmes fővárosiak az Európa Liga-selejtező első fordulójában a máltai Sliema Wanderers vendégeként lépnek pályára 17.45-től.

– Nagyon várom már a mérkőzést. Arra számítok, hogy a máltaiak foggal-körömmel fognak harcolni ellenünk és nagy hangsúlyt fektetnek a védekezésre – mondta a klub honlapján a nyáron Németországból igazolt Nagy Dániel.

Az együttes hétfőn reggel kelt útra a szigetországba és délután már a meccs helyszínén és időpontjában tart edzést Thomas Doll vezetőedző, aki nem volt elégedett tanítványai teljesítményével a legutóbbi felkészülési mérkőzésen, amelyen 1-0-ra a bajnoki címvédő Debrecen győzött.

Az EL-párharc visszavágóját jövő csütörtökön rendezik a Puskás-stadionban, és amennyiben a zöld-fehérek továbbjutnak, a második körben a horvát HNK Rijeka gárdájával találkoznak.

Az Európa Liga-selejtezőbe úgyszintén az első körben bekapcsolódó Diósgyőriek az ugyancsak máltai Birkirkara ellen játszik, a bajnoki ezüstérmes Győri ETO pedig a második fordulóban kezdi meg szereplését, ellenfele a svéd IFK Göteborg és a luxemburgi Fola Esch párharcának győztese lesz.

Olvasói sztorik