Nemzetközi foci

Messit imádják a brazilok

Azt azonban nem feledik, hogy a nagy rivális argentinokat erősíti a klasszis támadó.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pazar formájával repítette a legjobb 16 közé csapatát Lionel Messi. Az argentinok klasszisa győztes gólt szerzett Bosznia-Hercegovina (2-1) és Irán (1-0) ellen, majd a csoportkör utolsó fordulójában Nigériának lőtt kettőt, így négy találatával a góllövőlistát is vezeti – holtversenyben a brazil Neymarral.

Messinek végre kijött lépés, hiszen már régóta várták tőle, hogy olyan vezére legyen Argentínának, mint korábban Maradona volt. A Barcelona klasszisának kiváló formáját a legnagyobb riválisnak számító Brazília fanatikusai is elismerik, és egyre inkább azt zengik a brazil utcák: „Utáld Argentínát, de szeresd Messit!”

Inkább Messi, mint Maradona

Az egykori brazil csillag, vébé-gólkirály Ronaldo is elismerően nyilatkozott az argentinról.

– Ha kellene mondanom egy külföldi játékost, akit szívesen meghívnék a brazil válogatottba, akkor az egyértelműen Messi lenne – mondta Ronaldo, hozzátéve, ha választania kellene Maradona és Messi között, ő utóbbi mellett tenné le a voksát annak ellenére is, hogy Maradona régi jó barátja.

A két válogatott szurkolói ki nem állhatják egymást, abban viszont a brazilok is egyetértenek, hogy Messi óriási karaktere a mai labdarúgásnak, és képességeiről csakis kizárólag pozitívumokat lehet mondani.

– Messi egy kiváló játékos, és ezt mi brazilok is elismerjük. Sok ember utálja az argentinokat itt Brazíliában, de Messi mindenkinél kivívta a tiszteletet, elismerést – mondta egy helyi turistavezető.

Van olyan brazil is, aki még Neymarnál is többre tartja az argentin zsenit.

– Neymar remek labdarúgó lesz, de pillanatnyilag Messi a kedvencem. Túlterheli az argentin válogatott, a vállán viszi a csapatot. Ha Argentína bármit el akar érni ezen a vébén, akkor meg kell adni Messinek azt a támogatást, amit Barcelonában kap – mondta a drukker.

Hiába rivális Argentína

Bár a két csapat közti ellentét sokszor véres ütközetekbe csap át a szurkolók körében, Messit a brazilok és az argentinok ugyanúgy szeretik.

– A két csapat közti rivalizálás érthető, hiszen nekünk és az argentinoknak is nagy hagyományokkal rendelkező futballunk van, és szeretne mindkét nemzet kiváló játékosokat adni a világnak – tette hozzá egy másik brazil fanatikus. – Jó lenne ellenük játszani a döntőt, és legyőzni őket. Nem szeretjük Argentínát, ezért is lenne jó megverni a nagy riválist. Messit viszont személy szerint nagyon szeretem, és a többi brazilnak sincs vele semmi problémája. Ő egy kiváló játékos.