Nemzetközi foci

Vasárnapi menü: belga továbbjutás?

Az oroszoknak össze kellene kapniuk magukat, különben idejekorán búcsúzhatnak a vébétől.

Kapcsolódó cikkek

A világbajnokság vasárnapi programja

H-csoport, 2. forduló:
Belgium–Oroszország, Rio de Janeiro, 18 óra, játékvezető: Brych (német)
Dél-Korea – Algéria, Porto Alegre, 21 óra, játékvezető: Roldan (kolumbiai)
G-csoport, 2. forduló:
Egyesült Államok – Portugália, Manaus, 24 óra, játékvezető: Pitana (argentin)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A belga válogatott az orosz csapat ellen kiharcolhatja a továbbjutást a brazíliai világbajnokság H-csoportjának vasárnapi második fordulójában, amelynek során Algéria a versenyben maradásért küzd a dél-koreaiakkal.

A sokak által eredményes menetelésre is képesnek tartott belgák az első körben hátrányból fordítva győztek 2-1-re az algériaiak ellen, míg Oroszország és a Koreai Köztársaság együttese megosztozott a pontokon (1-1).

– Igyekszünk minden meccsen fölényben futballozni, és mindig győzni akarunk – jellemezte a belgák hozzáállását Marc Wilmots szövetségi kapitány, aki hozzátette, ha az oroszok védekező felállásban lépnek pályára, az azt jelzi, hogy az ellenfelek most már tisztelik a belga válogatottat.

A belga együttesnél egyébként jelenleg leginkább a kisebb sérüléssel bajlódó csapatkapitány, Vincent Kompany állapota miatt aggódnak, de Wilmots szerint a Manchester Cityvel májusban angol bajnokságot nyert védő teljes értékű edzésmunkát tud végezni. A belgák győzelemmel bejutnak a legjobb 16 közé, a téttel Wilmots is tisztában van.

– Kedvező helyzetben vagyunk, ez most az a szituáció, amelyben nem szabad őrültségeket elkövetnünk.

Az oroszoknál a legnagyobb kérdés az, hogy Fabio Capello szövetségi kapitány a kezdőcsapatba jelöli-e Igor Akinfejev kapust, aki potyagólt kapott a dél-koreaiak elleni mérkőzésen. Ha az oroszok nyernek a belgák ellen, javulnak a kilátásaik a folytatást illetően, mert egyrészt megelőzik aktuális ellenfelüket, másrészt az utolsó körben Algériával találkoznak, amely ha vasárnap kikap a Koreai Köztársaságtól, el is búcsúzik a tornától.

Hogy ez ne így legyen, azért nyilván mindent el fognak követni az észak-afrikaiak, de nem lesz könnyű dolguk az alapvetően jó erőkből álló dél-koreaiakkal szemben. Algéria – amely 28 év szünet után először szerzett gólt vébén az első fordulóban – még soha nem jutott túl a csoportkörön, míg a Koreai Köztársaság csapata 2002-ben, hazai környezetben negyedikként zárt.

Olvasói sztorik