Nemzetközi foci

Megtörte a 28 éves átkot

A belgák ellen gólt szerző Sofiane Feghuoli hisz benne, hogy Algéria továbbjuthat a H-csoportból.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Algéria 2-1-re kikapott Belgiumtól néhány nappal ezelőtt, de a szurkolóik minden bizonnyal megbocsátják csapatuk vereségét, hiszen 28 év és 506 pályán töltött perc után tudott világbajnokságon gólt lőni válogatottjuk. A várva várt találatot a spanyol Valencia sztárja, Sofiane Feghouli büntetőből szerezte.

– Nagyon büszke vagyok, hogy huszonnyolc év után gólt szerezhettem Algériának. Ez volt az egyik legnagyszerűbb pillanat eddig a karrieremben, leírhatatlan az érzés – kezdte a 24 éves támadó. – A hazámat képviselni a világbajnokságon egy olyan dolog, amiről kisfiúként álmodtam. Gyerekként az utcán kezdtem el focizni, most pedig gólt lőttem a vébén Brazíliában, ez egyszerűen csodálatos! Az algériai emberek már nagyon várták ezt a pillanatot.

– Hetven percig kitartottunk a torna egyik legerősebb csapata ellen, és sokat tanultunk a belgák elleni meccsből. Most már nincs mit veszítenünk. Sosem jó kikapni, de le kell vonnunk a pozitív következtetéseket. Kitűnő csapategységet képeztünk, és küzdöttünk egymásért, és ezért hiszek abban, hogy továbbjuthatunk a csoportból – folytatta a Valencia villámgyors szélsője.

Algéria vasárnap este Dél-Korea ellen folytatja világbajnoki szereplését, és a hőn áhított továbbjutáshoz mindenképp nyernie kellene az észak-afrikai válogatottnak.

– Egy világbajnokságon nincs könnyű meccs, hiszen rettentő magas a színvonal. Száz százalékot fogunk nyújtani a dél-koreaiak ellen. Gyakran apró dolgok okozhatják a különbséget két csapat között, ezt láthattuk Belgium ellen is. Ezen a szinten egy nagyon apró hiba is sokba kerülhet. Koncentráltak vagyunk, és egy kicsit más játékot szeretnénk játszani, mint legutóbb. Negyvenmillióan szorítanak értünk, emiatt nagy rajtunk a felelősség. Mi mindent el fogunk követni, hogy büszkék legyenek ránk – mondta Feghuoli, aki 2012-ben debütált a válogatottban.

Olvasói sztorik