Nemzetközi foci

Katasztrófahelyzet az egyik vébévárosban

A heves esőzések következtében Natalban, néhány kilométerrel a stadion mellett megnyílt a föld.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem múltak el nyomtalanul a hosszú napokig tartó esőzések az észak-brazíliai Natal városában. A stadiontól néhány kilométerre, a szegénynegyedben megnyílt a föld, a hatalmas víznyelőbe néhány autó belezuhant, számos ház megsérült. A kráter métere azóta fokozatosan nő – írja egy új-zélandi honlap.

Dilma Rousseff államelnök megbízottja péntek a helyszínre érkezett, hogy felügyelje a mentési és a helyreállítási munkálatokat, illetve gondoskodjon a károsult családok támogatásáról és lakhatásáról. Az eset külön érdekessége, hogy mindez olyan környéken történt, ami közel van a tengerparti úthoz, és népszerű a rajongók körében, akik meg akarják látogatni a várost. Szinte hihetetlen, de szerencsére senki nem halt meg.

Francisco Teixeira miniszter azt mondta, hogy a kormánynak ki kell dolgoznia egy tervet, hogy a talajt stabilizálják, és a vízelvezető rendszert pedig újjáépítsék, így megakadályozzák az újabb tragédiát.

Natalban legutóbb a Japán–Görögország mérkőzést rendezték, legközelebb pedig Olaszország és Uruguay játszik ott, kedden.

Olvasói sztorik