Nemzetközi foci

Tamás Krisztián a Serie A-ban?

A fiatal magyar védővel a felnőtt keretben számol az AC Milan új vezetőedzője, Filippo Inzaghi.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Filippo Inzaghi a felkészülés alatt már biztosan az AC Milan első csapatában számít Tamás Krisztiánra, aki még az amerikai túrára is a kerettel tart – írja az utanpotlassport.hu.

Inzaghi eddig a milánóiak U19-es csapatát irányította, nemrégiben pedig Clarence Seedorf helyett ő lett a felnőttek vezetőedzője. Az utánpótlás-csapatban alapember volt a 18 éves magyar védő – a szezon összes meccsét végigjátszotta, három különböző sorozatban –, akinek szólt az olasz tréner, hogy számít rá a július 9-én kezdődő felkészülésen. Sűrű programja lesz így Tamás Krisztiánnak, hiszen az alapozás közben jön haza az Európa-bajnokságra, majd a milánói klub szokásos amerikai túrájára is a kerettel tart.

– Nagyon örültem a hírnek, hiszen Pippóval remek a kapcsolatunk. Mint embert és mint edzőt is nagyon megkedveltem. Bíztam benne, hogy így több esélyem lesz odaférni az első keretbe. Nem hiába: nemrég szólt, hogy július kilencedikén csatlakozzak a csapathoz. Úgyhogy ezt még meg kell beszélnem Mészöly Gézával is. Biztos, hogy itt leszek az Európa-bajnokságon, mert az is nagyon fontos számomra, de ekkora lehetőséget nem szabad kihagynom. Többször is kijelentette már, hogy a Serie A-ba való játékos vagyok, készen állok a felnőtt futballra. Mindig segít abban, hogyan tudnék továbbfejlődni. A személyisége miatt alkalmasabb, mint Seedorf volt. Sokkal jobban tud bánni a játékosokkal. Ahogy eddig értesültem, olaszokra szeretne építeni.

Tamás Krisztián elmondta, hogy több másodosztályú klub is érdeklődött iránta, és külföldről is voltak megkeresések.

Olvasói sztorik