Hírek

Az első milánói gól

Tamás Krisztián elmondása szerint az UEFA Ifjúsági Liga megnyerése az AC Milan fiataljainak célja.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán rendezték az AC Milan és a Celtic meccsét a Bajnokok Ligájában, de előtte a két klub utánpótlás-csapatai is pályára léptek az UEFA Ifjúsági Liga csoportkörében. Az olasz fiatalok 3-1-re győztek, harmadik góljukat pedig az a Tamás Krisztián szerezte, aki valamivel több mint két éve a szombathelyi Illés Akadémiáról igazolt Itáliába.

A 18 éves baloldali védő jó úton jár, ezt bizonyítja, hogy évről évre feljebb lép a ranglétrán. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, törekszik rá, hogy minden edzésen ezer százalékot nyújtson, hiszen egy pillanatra sem hagyhatja el magát.

– Az UEFA Ifjúsági Liga meccsein is hasonló a körítés, mint egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen? Van himnusz? Hány néző kíváncsi egy meccsre?
– Nincs himnusz, de általában tele szokott lenni a lelátó, ahogy a bajnoki meccseken is. Most is tele volt, talán még többen voltak a megszokottnál – mesélte a Rangadó.hu megkeresésére Tamás Krisztián.

– Ez volt az eddigi legfontosabb, legemlékezetesebb gólja?
– Igen, ez biztosan emlékezetes marad számomra, mivel ez volt az első gólom piros-fekete mezben. Nagyon jó érzés volt!

– Mit tudnak az ellenfelekről? Van esélye a Milannak a végső győzelemre?
– Úgy gondolom, senkitől nem kell félnünk, mi vagyunk a Milan, tőlünk kell félniük! Az a cél, hogy megnyerjük a kupát.

– Filippo Inzaghi szakmailag és emberileg milyen edző?
– Nagyon jó edzőnek tartom, szeretem például, amikor próbál abból átadni dolgokat, ami megtörtént vele. Van miről mesélnie… Emberileg is kiváló karaktere van. Szerencsések vagyunk, hogy egy ilyen edző mellett dolgozhatunk, mint ő.

– Járt már a felnőtt csapat öltözőjében? Ki a kedvenc játékos?
– Ahogy van időnk, ki szoktunk járni a meccsekre. Volt már szerencsém az öltözőben járni, amúgy mindennapos dolog, hogy találkozunk velük, hiszen egymás mellett van a Primavera és az első csapat öltözője Milanellóban. Muntari az egyik példaképem, szeretem a mentalitását.

– Melyek a legfontosabb, legemlékezetesebb élmények, amelyek értek az elmúlt két évben?
– Nagyon sok szép élményt szereztem ebben az időszakban, igazából nem is tudnám felsorolni őket. Nagyon sok barátot szereztem, nagyon közel került a szívemhez Milánó. Sajnos a csapattal nem sikerült még trófeát nyerni, tavaly a Viareggio-tornán is másodikként végeztünk.

– Filkor Attila is az AC Milan játékosa, de mindig kölcsönadja őt a klub. Nyilván az ön célja sem lehet más, mint egyszer bekerülni a felnőtt keretbe. Mekkora esélyt lát erre, és mire van szükség, hogy ez sikerüljön?
– Szerintem az a legfontosabb, hogy minden edzésen ezer százalékot kell adnom. Mindig van hova fejlődni, és mentálisan nagyon ott kell lenni fejben, egy pillanatra sem hagyhatja el magát az ember.

– Oszlopos tagja az U19-válogatottnak. Jó úton halad a csapat, hogy sikeres legyen a hazai rendezésű Európa-bajnokságon?
– Nagyon jó úton haladunk, az utóbbi időben szép eredményeket értünk el a tornákon, az edzőmeccseken, és nem akármilyen ellenfeleket győztünk le. Természetesen készülünk a hazai rendezésű Európa-bajnokságra, és sok esélyt látok arra, hogy megnyerjük.

Olvasói sztorik