Vidal: Imádom a szurkolók szenvedélyét

Arturo Vidal a FIFA-nak adott interjújában beszélt a sérüléséről, a válogatottról, a világbajnokságról.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
Ma este sorsdöntő mérkőzést rendeznek a B-csoportban. Egy meccs a világ – legalábbis a chileiek számára. Amennyiben Vidalék ma legyőzik a világbajnoki címvédőket, továbbjutnak a csoportból (feltételezve, hogy a hollandok megverik Ausztráliát).
„Szeretem, mikor nálam van a labda és hallom a közönség reakcióját. Fantasztikus érzés, amikor hallod, hogy a szurkolók boldogok, amikor nálad van a labda, amikor csinálsz egy szép mozdulatot, vagy éppen gólt lősz. Imádom a szurkolók szenvedélyét.”
Vidal azt is elmondta, hogy teljesen rendbejött a sérülése. „A térdsérülésem már a múlté. Sikerült nagyon gyorsan regenerálódnom. A többi meccs szempontjából fontos volt az a 60 perc, amit Ausztrália ellen a pályán tölthettem. Nehéz mérkőzések várnak ránk, remélem be is tudom bizonyítani, hogy immáron százszázalékos vagyok.”
A középpályás arra a kérdésre is felelt, hogy mi a különbség a Dél-Afrikában és a Brazíliában futballozó chilei válogatottban. „Tehetséges fiatal játékosaink vannak, akik gyorsak és sikeréhesek. A 2010-es világbajnokság volt mindannyiunk első nagy tornája. Álmodoztunk, de most már nem csak álmaink, hanem tapasztalataink is vannak.”
„Jorge Sampaoli szövetségi kapitány kinevezésével sok minden megváltozott. Rettentően hiszünk benne. A selejtezők során megmutattuk, hogy igenis egyre erősebbek vagyunk. Korábban talán nem voltunk mentálisan ennyire felkészültek, mint most.”
Vidal arról is beszélt, mit vár a mai találkozótól. „Mindig is egy ilyen meccsről álmodik az ember. Hihetetlen atmoszférája van ennek a stadionnak (a Maracana ad otthont a meccsnek – a szerk.). A tudat, hogy a világbajnokokkal játszunk, és ha nyerünk, továbbjutunk az egyik legerősebb csoportból, megint csak egy pluszt ad. Ha továbbmegyünk, az egész világ rólunk fog beszélni!”
A Chile – Spanyolország találkozó magyar idő szerint este 9-kor kezdődik.