Nemzetközi foci

Király Gábor edzője lett Moniz

A Ferencváros előző trénere vette át a német másodosztályú 1860 München csapatát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ricardo Moniz lett a német másodosztályú 1860 München vezetőedzője – írja a klub honlapja. A holland kinevezése azért számít nagy meglepetésnek, mert tavasszal sikeresen dolgozott a lengyel Lechia Gdansk együttesénél.

– Remekül építi fel a fiatal játékosokat, és a klub hagyományaihoz, az Oroszlánok névhez tökéletesen illik a stílusa: bátor támadójáték, agresszivitás, harc a végsőkig. Biztos vagyok benne, hogy szenvedélyével meggyőzi a játékosokat is. Sok sikert kívánunk az új edzői stábnak a munkához – köszöntötte a hollandot Gerhard Poschner sportigazgató.

A klub honlapjának cikke szerint Moniz teljes mértékben illeszkedik a csapat profiljához, hiszen az agresszív 4-3-3-as játékrendszert kedveli, és előszeretettel ad lehetőséget a fiatal tehetségeknek. A 49 éves tréner széleskörű nemzetközi tapasztalatokat és kapcsolatokat szerzett, szerdán kétéves szerződést írt alá Király Gábor klubjánál.

Az eddigi edző, Markus von Ahlen segédedzőként a szakmai stáb tagja marad.

Ricardo Moniz korábban az RKC Waalwijk, a HFC Haarlem, az angol Tottenham Hotspur, a német Hamburger SV, a Red Bull Salzburg, a Ferencváros, majd a Lechia Gdansk csapatainál dolgozott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik