Nemzetközi foci

Nem volt szerencséje a Diósgyőrnek

A DVTK épphogy kimaradt az Európa Liga első selejtezőkörének kiemeltjei közül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európai Labdarúgó Szövetség elkészítette az Európa Liga első selejtezőkörének kiemelését, a csapatokat az UEFA együttható alapján rangsorolták. Ezt követően a 78 csapatot kettéosztották. A lista első 39 csapata lett kiemelt, ezekhez sorsolják hozzá a lista második felében található csapatokat.

Az UEFA együttható az adott csapat legutóbbi öt év során az európai kupában szerzett pontjait, valamint a liga pontját használja fel. A klubegyüttható 33 százaléka a ligaegyüttható, a maradék közel 66 százalék a csapat saját teljesítménye.

Ez a lista arra szolgál, hogy a csapatokat az európai kupákban a sorsoláskor nagyságrend szerint tudják szelektálni, így elkerülhetőek a nagy párharcok a sorozat elején, és reálisabb lesz a végkimenetele.

A DVTK éppen a negyvenedik helyre lett rangsorolva, így a mezőny nem kiemelt felébe került. Ez az jelenti, hogy a táblázat bal oldalán található csapatok közül fognak sorsolni ellenfelet a diósgyőrieknek – írja az amigeleken.hu.

Meg kell hagyni, van köztük néhány nagy falat, elég csak a norvég csapatokra, vagy a svéd IFK Göteborgra gondolni, de nyilvánvalóan jó lenne elkerülni a hosszú utazással járó a kazah Sahtyor Karaganda és a skót Aberdeen csapatát is. A Ferencvárost előkelőbb helyre tették, tehát kiemeltként várhatja a sorsolást.

A bajnok DVSC a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében csatlakozik a sorozathoz, kiemeltként. Ez azt jelenti, hogy elkerüli például a román Steaua Bucurestit, a skót Celticet vagy a cseh Sparta Prahát, ugyanakkor összefuthat az Európa Ligából tavaly nyárón őt kiejtő norvég Strömsgodsettel.

A Debrecen az UEFA-együtthatójának köszönhetően a kiemeltek közé kerül, és a a következő ellenfeleket kaphatja: Dinamo Tbiliszi (grúz), Malmö (svéd), KR Reykjavík (izlandi), Dudelange (luxemburgi), Strömsgodset (norvég), The New Saints (walesi), St. Patrick’s Athletics (ír), Skënderbeu Korce (albán), Rabotnicski Szkopje (macedón), Valletta FC (máltai), Zrinjski Mostar (bosnyák), Cliftonville (északír), Zalgiris Vilnius (litván), Szutjeszka (montenegrói), illetve három, az első selejtezőkörből továbbjutó csapat (ott észt, feröeri, andorrai, örmény, San Marinó-i és gibraltári együttes érdekelt). A sorsolást június 23-án tartják.

Olvasói sztorik