Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Sport1 nyert a BL-döntővel

Tovább javított 2014-es nézettségi csúcsán a Sport TV a Real Madrid és az Atlético Madrid hosszabbításos BL-döntőjével.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szombat esti finálé a 18-49 éves férfiak körében közelítőleg húszszázalékos közönségarányt ért el, ezzel a legnézettebb csatorna volt a célcsoportban.

Komoly várakozás előzte meg a két madridi sztárcsapat lisszaboni találkozóját. A meccs színvonala és a nézettségi adatok is azt bizonyítják, érdemes volt várni rá. A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a Sport1 szombati BL-programjára egymillió ember volt kíváncsi (19 órától 23:45-ig), a hosszabbításos mérkőzés és a díjátadó közvetítésével a Sport1 a fogyasztói szempontból legfontosabb, 18-49 éves férfiak körében 19,7 százalékos közönségarányt ért el.

Ezzel az adott célcsoportban – a nagy kereskedelmi csatornákat is beleszámítva – a legnézettebb csatorna volt Magyarországon. A hosszabbítással záruló, így mintegy negyven perccel tovább tartó mérkőzés tartós nézőszáma több mint 450 ezer volt, amely megdöntötte a Sport TV 2014-es nézettségi csúcsát.

A 2014–2015-ös szezonban is a Sport TV csatornáin láthatják az Európai Szuperkupa-mérkőzést (Real Madrid – Sevilla), a Bajnokok Ligája legjobb keddi összecsapásait és döntőjét, illetve a spanyol labdarúgó-bajnokságot, ahol a többi között a nemzetközi kupák elődöntőibe jutó öt spanyol csapat, a Real Madrid, a Sevilla, az Atlético Madrid, az FC Barcelona és a Valencia csapata játszik hétről hétre.

Olvasói sztorik