Nemzetközi foci

Weidenfeller nem ilyen lehetőségre vágyik

A BVB rutinos hálóőre reméli, nem Neuer sérülése miatt lesz első számú kapus a világbajnokságon.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Veszélyben lehet Manuel Neuer, az FC Bayern München válogatott hálóőrének világbajnoki szerepvállalása, legalábbis erre enged következtetni a német sajtó által az elmúlt napokban egyre többet pedzegetett téma.

A 28 éves hálóőr vállproblémákkal küzd hetek óta. Már a Dortmund elleni Német Kupa-döntőn is sérülten vállalta a játékot, ami könnyen lehet, a vb-részvételébe kerül majd. A német válogatott edzőtáborából származó információk szerint jelenleg ugyanis nincs bevethető állapotban.

Ez utóbbi hírt látszik megerősíteni 33 éves riválisa, Roman Weidenfeller nyilatkozata is, aki leszögezte, nem Neuer esetleges sérülése miatt akar a Nationalelf első számú kapusává előlépni a brazíliai torna során.

“Ha szükség van rám készen állok” – mondta a BVB labdarúgója.

“De nem Manuel rovására akarok a csapatba kerülni. Ha tudok segíteni abban, hogy Manuel készen álljon a Portugálok elleni első csoportmeccsre, akkor meg fogom tenni. Továbbra is drukkolok azért, hogy időben felépüljön, és vállalni tudja a játékot az első meccstől kezdve” – nyilatkozta Weidenfeller, aki élete első vb-jére készülhet.

A Dortmund kapusa eddig egyetlen alkalommal állhatott a Nationalelf kapujában, 2013 novemberében kezdőként lépett pályára a Wembleyben, az Anglia elleni barátságos mérkőzésen.

A németek Prtugália mellett Ghánával és az USA-val szerepelnek egy csoportban. Az első meccsüket június 16-án játsszák El Salvadorban Paulo Bento tanítványai ellen.

Olvasói sztorik