Nemzetközi foci

Kupagyőztes a Bayern

Robben és Müller a hosszabbításban döntötte el a berlini finálét. Guardiola első szezonjában duplázni tudott a bajor együttessel.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
Története 17. kupagyőzelmét szerezte meg szombat este a Bayern München. A bőrnadrágosok nem túl jó előjelekkel várták a találkozót, ugyanis Thiago, Schweinsteiger és Alaba sérülés miatt hiányzott, míg Mandzukicot nem nevezte Guardiola. A mérkőzés 31. percében megsérült Philipp Lahm is, így helyére a szintén nem százszázalékos Ribéry lépett pályára.
A kezdeti tapogatózó játékot követően a dortmundiaknak volt először nagyobb helyzetük, a 44. percben Lewandowski lőhetett kapura hat-hét méterről, ám lövése jóval elkerülte a kaput. Az első 45 perc nem hozott nagy izgalmakat.
A második játékrészben fellendültek a csapatok, az 55. percben Ribéry bal oldali beadását Müller pöckölte a kapura, ám Weidenfeller jó helyen állt, így nem született gólt. 10 perccel később Hummels fejelt kapura, a labdát pedig Dante a gólvonal mögül húzta ki, a gól azonban elmaradt, mert a partjelző nem jelezte, hogy valóban bent volt a játékszer a kapuban.https://www.youtube.com/watch?v=jp5lc1zAeEQ
Egyre több eseménynek lehettek szemtanúi a kilátogató szurkolók és a tévénézők, a 72. percben Kirch, majd pár perccel később Robben lőtt veszélyesen kapura. A második félidő intenzívabb játékot hozott, ám gól nem született, jöhetett a hosszabbítás.
A 107. percben Weidenfeller kidobása után Boateng szerezte meg a labdát, aki a középen érkező Robbenhez passzolt. A holland nem hibázott, igaz, góljához a dortmundiak kapusa is kellett.
A 123. percben Müller kapott kiváló indítást, Schmelczer nem tudta útját állni, a német válogatott támadó pedig Weidenfellert elfektetve gurított a hálóba. Ezzel eldőlt, a Bayern megvédte címét, Guardiola első idényében pedig duplázni tudtak a bajorok.https://www.youtube.com/watch?v=9GXqT6-Zp1w
A kupa gólkirálya 8 góllal Thomas Müller lett. A Bayern München 20 kupadöntőből 17-szer hagyta el győztesként a pályát.

Olvasói sztorik