Nemzetközi foci

Az Atlético lett a spanyol bajnok

A fővárosiak 1-1-et játszottak Barcelonában; 1996 után örülhetnek újra bajnoki elsőségnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
Ki gondolta volna a szezon kezdete előtt, hogy a bajnoki cím nem a Real-Barca duó között fog eldőlni. Az Atlético Madrid szépen gyűjtögette a bajnoki pontokat, ám senki sem számított arra, hogy erejük kitart egészen a bajnokság utolsó fordulójáig.
Nos, Simeone együttese rácáfolt arra, hogy az Atleti nem lesz képes olyan erőket mozgósítani, amellyel harcban maradhatnak a bajnoki címért folyó küzdelemben. Aztán úgy alakultak a dolgok, hogy a bajnokság utolsó fordulójában „a győztes mindent visz” mérkőzést rendeztek a Nou Campban. Barcelona – Atlético Madrid. A vendégeknek jó az iksz, a katalánoknak három pont kell a bajnoki elsőséghez.
Nem indult jól a találkozó a fővárosi gárda számára, hiszen Diego Costát a 16. percben sérülés miatt le kellett cserélni. Szegény embert még az ág is húzza, ugyanis a 23. percben újabb cserére kényszerültek a vendégek, miután Arda Turan is megsérült. A 33 .percben pedig Alexis Sánchez bombája sokkolta az Atléticót.https://www.youtube.com/watch?v=Vo_M2vIGQkk
A szünetben Simeone alaposan felrázhatta együttesét, Godín egy szöglet után fejjel vette be Pinto kapuját a 49. percben. Ez az eredmény már a vendégeknek kedvezett. A mérkőzés további részében mindkét oldalon alakultak ki helyzetek – Messi gólt is szerzett, ám les miatt nem adták meg – de az eredmény maradt 1-1, ez pedig azt jelentette, hogy története 10. bajnoki címét szerezte az Atlético Madrid.https://www.youtube.com/watch?v=oHVC-iaopZM
A tabella élén 90 ponttal végzett az élen az Atleti, második 87 ponttal a Barcelona, harmadik szintén 87 ponttal a Real Madrid.
Jövő hét szombaton Real Madrid-Atlético Madrid döntőt rendeznek a Bajnokok Ligájában Lisszabonban.

Olvasói sztorik