Nemzetközi foci

Hogy kerülhet Gulácsi a Bundesligába?

Bódog Tamás, a Leipzig másodedzője szerint hamarosan fokozódhat a játékosmozgás Salzburgból.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már csak egy forduló van hátra a német harmadosztály aktuális idényéből, így azt még nem lehet tudni, hogy a Red Bull Leipzig bajnokként vagy második helyezettként ünnepelhet feljutást, de az osztályváltás már matematikai tény. A sikert negyvenezer szurkolójukkal együtt ünneplő lipcseiek másodedzője a Pécs egykori válogatott játékosa, Bódog Tamás, aki a Videotonnál korábban Mezey György munkáját segítette. A SportKlub televízió Dodzsem című műsorában elmondta, hogy amennyiben később a Bundesliga első osztályában szerepelnek, fokozódhat a játékosmozgás az osztrák Red Bull Salzburgtól, és akár Gulácsi Péter is hozzájuk kerülhet.

– Ugyanolyan jó érzés volt most feljutást ünnepelni, mint korábban?
Minden feljutás hatalmas élmény, és maradandó esemény az ember életében, de játékosként intenzívebben éli meg – kezdte Bódog Tamás. – Egyrészt azt a nyomást, ami az egész mérkőzés alatt rajtad van játékosként, utána szinte kirobbantod magadból, és egyértelmű, hogy lazábban ünnepeled a feljutást, míg edzőként annyira nem tudod elengedni magad, és tartásodnak is kell lennie a csapat felé az ünneplés során. Ünnepeltünk, jól éreztük magunkat, de közel sem olyan szinten, mint amikor játékosként éltem át ilyesmit.

– Mi a végcél ennél a nagyon gazdag klubnál?
– Az utolsó előtti fordulóban, a Darmstadt ellen is negyvenezer ember volt a lelátón, azelőtt pedig huszonnyolcezer. Szóval a nézőszám – főleg a vége felé – annyira megemelkedett, hogy bízunk abban, hogy a Bundesliga II-ben ugyanezt tartani tudjuk majd.

– De mi a klub célja? A Bundesliga?
– Ebben az évben sem az volt a kimondott cél, hogy mindenképpen fel kell kerülnünk. Újoncok voltunk ebben a ligában, és a harmadik-negyedik-ötödik forduló után éreztünk rá arra, hogy ezzel a játékstílussal, ezzel a hozzáállással, ezzel a filozófiával mindenkit meg tudunk dolgozni, mindenki esélyünk van, hogy megnyerjük a mérkőzést. Utána szerencsére a csapat is vérszemet kapott, és egész évben jól szerepelt. Biztos vagyok abban, hogy azzal a négy-öt játékossal – akiket igazolni fogunk – kiegészülve a következő évadban ugyanúgy a harmadik-negyedik-ötödik forduló után ráérzünk a siker ízére, ami minket esetleg továbbrepít. A Bundesliga II-ben ebben az évben öt-hat-hét csapat küzdött a feljutásért. Ha ez a lendületünk megmarad, és ez a filozófia működni fog, biztos vagyok benne, hogy ott leszünk ebben a hatban, és megint a feljutásért tudunk küzdeni. Vannak célok, és bízom benne, hogy jövőre is át tudjuk élni, amit idén sikerült.

– Lát arra esélyt, hogy a közeljövőben Gulácsi Péter is csatlakozzon a csapathoz?
– Teljesen jogos a kérdés. Eddig a harmadosztályban voltunk, ami nem olyan attraktív. A Salzburg az osztrák első ligában és az Európa Ligában indult, jól szerepelt, messzire eljutott, úgyhogy nívósabb ellenfelekkel szemben játszottak. Most egy kicsit megváltozik a történet, mert feljutunk a Bundesliga II-be, és ha nem is ebben az évben, de jövőre, ha úgy alakul, hogy esetleg még egyet feljebb tudnák lépni, akkor biztos vagyok benne, hogy ez a mozgás a két klub között működne, és működni is fog. Idén is volt rá példa, hogy hoztunk játékost a Salzburgtól. Kapusposzton most nincs hiányunk, de mivel semmi nem elképzelhetetlen, azt sem tudom mondani, hogy Gulácsi nem fog nálunk védeni. Szenzációsan jó kapus, akinek a képességei alapján nyitva van a Bundesliga kapuja, ebben biztos vagyok. Én örülnék neki, egyértelműen. Ha magyar játékossal tudnék dolgozni, az örömteli lenne, hiszen akkor legalább tudnék valakivel magyarul beszélni…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik