Nemzetközi foci

Babos mégsem maradhat?

A NAC Breda technikai igazgatója tapasztaltabb, és megfelelő végzettséggel rendelkező kapusedzőt keres.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán a NAC Breda a hivatalos honlapján közölte, hogy nyáron nem újítja meg néhány játékosa szerződését. Köztük van a két magyar légiós, Bodor Boldizsár és Babos Gábor is, de jelezték, hogy a kapusra igényt tartanak a szakmai stábban, tehát örülnének neki, ha a klubnál maradna.

Az omroepbrabant.nl oldalon megjelent interjúban Babos enyhén szólva árnyalta a képet. Kijelentette: nem bánhatnak úgy vele, mint egy ifjúsági játékossal. Állítólag Graeme Rutjes technikai igazgató mégsem vele tervezi betölteni a kapusedzői posztot, pedig azt korábban neki ígérték.

Rutjes egy tapasztaltabb trénert szeretne a hálóőrök mellé, aki rendelkezik a megfelelő papírokkal, márpedig Babosnak egyelőre nincs meg a szükséges végzettsége. A technikai igazgató már fel is vette néhány jelölttel a kapcsolatot.

– Már huszonkét éve profi labdarúgó vagyok, több mint ötszáz meccset játszottak, és voltam magyar válogatott is, úgyhogy ez olcsó kifogás. Ez nagyon kemény. Nem szabad így bánni azokkal az emberekkel, akiknek sokat jelent ez a klub. Nehéz elfogadni ezt a bánásmódot, mert szeretem az őszinteséget. Ha annak idején ezt tudtam volna, valószínűleg nem a NAC-ot választom. Mélységesen csalódott vagyok. Nem lehet úgy bánni velem, mint egy ifistával – mondta Babos Gábor.

Honfitársunk hozzátette: amikor visszatért Bredába, tudta, hogy második számú kapusként keveset fog védeni, de ezt természetesnek vette, hiszen azzal is tisztában volt, hogy ha Arno van Zwam kapusedző távozni fog, és ő veheti át a helyét, amit logikus megoldásnak tartott, hiszen például olcsóbb megoldás, mint egy kívülállót szerződtetni.

Olvasói sztorik