Nemzetközi foci

Babos Gábor kapusedző lenne

A holland NAC Breda játékosa számára nem probléma, hogy csak csereként számítanak rá.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 39 éves Babos Gábor tavaly nyáron, kilenc év után tért vissza a NAC Breda csapatához. Nagy különbség, hogy ezúttal csak a tartalékkapus szerepköre jut neki Jelle ten Rouwelaar mögött. A gelderlander.nl oldalon olvasható interjúban az egykori magyar válogatott játékos elmondta: nem sajnálja, hogy mostanság csak csere, hiszen eleinte a visszatérése után is kapott lehetőséget, és már több mint ötszáz alkalommal védhetett az élvonalban.

– Ha jól felkészülsz fejben, ez normálisan kezelhető. Valószínűleg a NEC-ben is csak második kapus lennék. Azért választottam a Bredát, mert a holland családommal Roosendaalban élek, és így a távolság sokkal kevesebb – magyarázta a kapus.

Babos tavaly egyéves szerződést között, amely nyáron lejár, de úgy hírlik, hogy az edzői stáb tagjaként folytatja pályafutását a klubnál, a szerződésének meghosszabbításáról is ennek értelmében tárgyalnak.

– A NAC-nál tényleg szeretnék, hogy hosszabb távon maradjak. Legalább egy évig még védeni szeretnék, és közben elvégeznék egy kapusedző-tanfolyamot. Egyelőre azonban még bizonytalan, mi változik, ki távozik és ki marad a klubnál – mondta Babos Gábor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik