Nemzetközi foci

Edzőváltás Király Gábor csapatánál

Fridhelm Funkelnek távoznia kellett a német másodosztályú 1860 München kispadjáról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Karlsruher elleni, vasárnapi 3-0-s vereség után felmondtak Fridhelm Funkelnek, a német másodosztályú 1860 München vezetőedzőjének. Király Gábor hétfőtől az eddigi pályaedző irányítja a szezon végéig.

A történet előzménye, hogy Funkel szerdán bejelentette: nem kívánja meghosszabbítani a szerződését a szezon után. Már akkor gondolkodott a vezetőség az azonnali búcsún, ám a döntéssel vártak néhány napot. Ez, és a vasárnapi, hazai pályán elszenvedett 3-0-s vereség, továbbá a csapat körüli szurkolói közhangulat együtt eredményezte, hogy felmondtak a hatvanéves trénernek.

– A meccs után hívta fel Markus Rejek ügyvezető a csapattanácsot, mi pedig értesítettük a döntésről a játékosokat – mondta saját honlapján Király Gábor. – A vezetőség indoklásában a többi közt az szerepelt, hogy a Karlsruhe elleni meccsen már nem úgy teljesített a csapat, mint az edző szerdai bejelentése előtt.

A német másodosztályban feljutási reményeit elveszteni látszó 1860 München csapatát a hátralévő öt bajnoki mérkőzésen Markus von Ahlen eddigi pályaedző irányítja majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik