Nemzetközi foci

Búcsúra készül a mellőzött Hajnal

Október óta nem játszatja az Ingolstadt edzője, ezért a középpályás eldöntötte, nyáron új klub után néz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bordatörésből lábadozik Hajnal Tamás, a német másodosztályú Ingolstadt ötvenötszörös magyar válogatott labdarúgója. Még két évre szóló szerződése van klubjával, mégis szinte biztosra veszi, hogy a nyáron búcsúzik, mert edzője eddig egyszer sem adott számára lehetőséget a bizonyításra. Mint beszélgetésünk során kiderült, még maga sem tudja, hogy hol folytatja – írja a Magyar Hírlap.

– Három hete az egyik edzésen a csapattársam túl agresszíven akarta tőlem megszerezni a labdát. Ütköztünk és a jobb oldali ötödik bordám eltört – mesélte Hajnal Tamás.

– Ezért nincs ott csapata keretében?
– Nem, nem csupán a sérülés az oka. Az edző valahogy nem bízik bennem. Meg is kértem, üljünk le, tisztázzuk a dolgokat. Udvariasan arra kértem, ha nem kellek, a nyáron engedjenek el. Ez a helyzet azért is furcsa, mert az Ingolstadt elnöke és sportigazgatója ragaszkodik hozzám, de a csapat összeállítása ugyebár az edző dolga.

– A télen Thomas Doll, a Ferencváros edzője arról beszélt, szeretné, ha hazatérne a Fradiba. Volt az óhajnak alapja?
– Maradjunk abban, hogy több csapat is érdeklődött utánam. Általában Németországban, de a menedzserem szerint más nyugat-európai országban is akadnak lehetőségek. Nem aggódom a jövőm miatt, tisztában vagyok a képességeimmel. Ami a Fradit illeti, most nem szeretném kommentálni a híresztelést.

– Ha ennyire mellőzött a csapatánál, akkor a tartalékcsapattal vagy az ifikkel, netán egyedül edz?
– Nem, az első csapattal. Ugyanazt a munkát végzem, mint a többiek, csak az edző nem számol velem, olyannyira nem, hogy még a keretben sem vagyok ott soha. És az így megy azóta, hogy októberben idekerült.

– Ennek tudható be, hogy a szövetségi kapitány nem hívta meg a válogatottba?
– Januárban beszéltem Pintér Attilával, s ő vázolta elképzeléseit. Tudtam, és ő is tudta, hogy ebben a fél évben nem fogok szerephez jutni a klubomnál, így aztán érthető, hogy nem kaptam meghívót a válogatottba. Nem is számítottam rá. Azt viszont tudja Pintér is, hogy mit tudok, mire vagyok képes. Ha lesz csapatom, nagyon szeretném a válogatottságaim számát gyarapítani.

– Mit gondol, hány évet tud még a pályán tölteni?
– Szerencsére fittnek és erősnek érzem magam, csak a meccsek hiányoznak. Ha súlyosabb sérülés nem jön közbe, akkor még több évet tölthetek a pályán. Pillanatnyilag kétéves távlatban gondolkodom, és minél előbb játszani, játszani, játszani szeretnék már.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik