Szárnyal a Manchester United

Bár a pályán csak szenvednek, a klub 149,5 millió eurós rekordbevételt könyvelhetett el.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Manchester United labdarúgó-csapata 149,5 millió eurós rekordbevételt könyvelhetett el 2013-ban derül ki a klub gazdasági kimutatásaiból.

Bár az előző évhez képest a csapat kiadásai tizenhat százalékos növekedést mutatnak, mégis extra profittal zárták az esztendőt. Ez nagyrészt az utolsó negyedévben megkötött hat meghatározó szponzori szerződésnek köszönhető, ami 39,4 százalékos növekedést hozott.

A United emellett 18,7 százalékkal nagyobb bevételt könyvelhetett el a közvetítési jogok után, mint egy évvel korábban.

A kimutatásból az is kiderül, hogy a játékosok és az egyéb alkalmazottak bérére 9 millió euróval többet költöttek 2013-ban, mint az azt megelőző esztendőben.

Ed Woodward, a klub alelnöke üdvözölte a növekedést, ugyanakkor hozzátette, az üzleti sikerek ellenére csalódott látva a csapat gyenge szereplését a Premier League-ben.

Ugyanakkor hiába a rekordbevétel, a Deloitte számításai szerint az angol klub ma már csak a negyedik legértékesebb labdarúgó-csapat a világon. A Real Madrid és a Barcelona után a BL-győztes Bayern München is beelőzte a “Vörös Ördögöket”, akik 2005 és 2012 között nyolc éven át a legértékesebbeknek számítottak.

Címkék: