Nemzetközi foci

Bombaerős csapattal búcsúzik az AS

Iker Casillas a kispadról is befért az álomcsapatba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt napokban sokat foglalkoztunk a különböző nagy nemzetközi szerkesztőségek álomcsapataival, zárásként itt a spanyol AS által összeállított tizenegy az év legjobbjairól. A legnagyobb meglepetés egyértelműen a kapusposzt, de vitathatatlan, mind a tizenegy labdarúgó hatalmas klasszis.

Az együttest egyértelműen a spanyolok dominálják, miközben az angol és az olasz bajnokságból senki nem tudott bekerülni. Németországból ketten, Franciaországból egy játékos verekedte be magát az álomcsapatba.

Ami némileg talán meglepő, az Iker Casillas helye a csapatban, mivel a 32 éves hálóőr idén alig védett, Diego López mellett 15 év után először a Real kispadjára szorult. Ugyanakkor népszerűsége töretlen Spanyolországban, sőt, ha lehet az idén elszenvedett megpróbáltatásait látva népszerűbb, mint valaha.

A védelem jobb oldalára a Bayern csapatkapitánya, Philip Lahm került, aki vitathatatlan érdemeket szerzett a bajor együttes triplázásában. Thiago Silva egyszerűen kihagyhatatlan, ahogyan Sergio Ramos is. A bal szélen a Real bekkje, Marcelo kapott helyet.

A középpályán két Real-játékos, a veterán ász, Xabi Alonso, és az év legdrágább igazolása, Gareth Bale. A walesi szélsőt ugyan gyakorta sújtották kisebb-nagyobb sérülések, de az idény végére érezhetően belejött, megtalálta helyét a “Királyiaknál”. Iniesta szinte hibátlan évet tudhat maga mögött, szokás szerint motorja volt a bajnoki címig jutó Barcelonának. Frank Ribéry pedig egyszerűen Frank Ribéry – a francia élete szezonját futotta.

A csatársorba nem lehet belekötni, egy a Realnak, egy a Barcának, egy Ronaldónak, egy Messinek. Januárban, az Aranylabda-gálán jó okkal találkozunk mindkettejükkel.

Sőt, mind a hármukkal…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik