Nemzetközi foci

Henry álma: hazatérni az Arsenalhoz

Az Ágyúsok legendája szívesen visszatérne korábbi sikerei helyszínére - igaz, már csak a kispadra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Thierry Henry 228 találatával az Arsenal történetének legeredményesebb játékosa, és tagja volt annak az együttesnek, amely mindeddig utoljára trófeával gyarapította a klubvitrint: 2005-ben FA-kupát nyert a londoniakkal. Mostanság a New York Red Bulls játékosa, ahová három évvel ezelőtt Barcelonából igazolt – nyilvánvalóan levezetni, így nem csoda, hogy 36 évesen egyre inkább szóba kerül nála a visszavonulás gondolata.
„Szeretnék továbbra is a labdarúgással foglalkozni, és ahogy már sokszor mondtam, leginkább az Arsenalnál dolgoznék – mondta Henry. – Hogy mit fogok csinálni? Nem tudom még biztosan, hogy az edzősködés lesz a befutó. Még a karrieremre koncentrálok. Papíron a jövő évi lesz az utolsó évem, de hangsúlyozom, hogy papíron.”
A kérdésre, hogy valaha leülne-e trénerként az Arsenal kispadjára, nem adott egyértelmű választ.
„Nem tudom. Ha megkérdeznél egy Arsenal-drukkert, szeretne-e a csapat edzője lenni, biztosan igent mondana. De ez nem ilyen egyszerű, előtte bizonyítanod kell. Úgy nem megy, hogy csak jössz és rögtön edző vagy, ennél bonyolultabb a dolog. Az álmom viszont egyértelműen az, hogy visszatérjek az Ágyúsokhoz” – idézi a franciát a SkySports.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik