Nemzetközi foci

Már Pires is az Arsenal edzésén!

Henry után újabb veterán klubikon öltött szerelést a londoniaknál.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amint arról beszámoltunk Thierry Henry múlthéten csatlakozott az Arsenal keretéhez, hogy az amerikai bajnokság (MLS) szünetében így tartsa magát kondiban. Ezt követően hétfőn újabb veterán jelentkezett edzésre, a 40 esztendős Robert Pires személyében, aki 2000 és 2006 között erősítette az „Ágyúsokat”.
Arséne Wenger, a klub menedzsere ugyanakkor leszögezte, egyik labdarúgó bevetésére sincs reális esély, nem óhajtja szerződtetni őket, csupán abban segít volt játékosainak, hogy azok kondiban tartsák magukat.
„Ha van rá alkalom, szívesen térnek vissza a klubhoz, de csak edzésről van szó. Akkor jönnek, amikor csak szeretnének” – nyilatkozta a francia tréner Henryék kapcsán. „Külön edzésprogramjuk van, de ha kell a kerettagokkal is jól megértik egymást, beszállnak a közös feladatokba is. A cél az, hogy jól érezzék és jó kondiban tartsák magukat az Arsenalnál” – mondta Wenger.
Henry az MLS idei szezonjában 30 mérkőzésen lépett pályára és tíz gólt szerzett. Pires legutóbb a 2010/11-es szezonban volt aktív, akkor az Aston Villát erősítette, ám hivatalosan mai napig nem jelentette be visszavonulását.

Olvasói sztorik