Nemzetközi foci bajnokok ligája

“A Bundesliga a legjobb!”

Ribéry szerint a német bajnokság színvonala az elmúlt években rengeteget emelkedett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az idei Aranylabda szavazás egyik fő esélyesének tartott Frank Ribéry a Kicker magazinnak adott interjújában a világ egyik, ha nem a legjobb bajnokságának titulálta a Bundesligát, miután a tavalyi BL-döntőben német házifinálét rendeztek (Bayern-Dortmund), idén pedig mind a négy csapatuk továbbjutott a csoportkörből. Hasonlóra még egyszer sem volt példa a Bajnokok Ligájában.

“A bajnokság hihetetlen fejlődésen ment keresztül az elmúlt években” – idézi Bayern szélsőjét a lap. “A Bundesliga mára kétségtelenül az egyik legjobb a világon, sőt talán a legjobb.”

“Csak nézd meg, az Eintracht Frankfurt Európaliga-sikerét a Bordeaux ellen! És ez a csapat jelenleg a 16. helyen áll Németországban! Ez is jól mutatja, hogy a bajnokság mennyire kiegyenlített, a német csapatok milyen erőt képviselnek más országok csapataival szemben. A Bundesliga jelenleg a legdominánsabb bajnokság Európában” – szögezte le a francia.

A német bajnokság a sikerek ellenére jelenleg is harmadik helyen áll az UEFA ranglistáján a spanyol és az angol élvonal mögött.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik