Nemzetközi foci

70 ezer fontért “mogyorózott”

Sam Sodje tételesen elmondta, mennyit kér a sárga és piros lapért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!Az elmúlt egy hónapban egyre több angol, alacsonyabb ligás mérkőzés megbundázása kerül a felszínre.

A legújabb botrányról a Sunday Sun címlapon számolt be. Az angol lap azt írja, a jelenleg csapat nélküli 34 esztendős nigériai védő, Sam Sodje az elmúlt időszakban több Championship és League One-mérkőzés eredményének manipulálásában vett részt.

A Sunday Sun konkrét számokat is ír: Sodje 30 ezer fontot kér egy sárga lapért, 50 ezret pedig azért, hogy kiállíttassa magát az adott mérkőzésen.

Az újság internetes oldala rejtett kamerás videófelvétellel is alátámasztja írását, melyben Sodje elmondja, 70 ezer fontot kapott azért, mert kiállíttatta magát februárban, az Oldham elleni mérkőzésen. A védő azért kapott pirosat, mert kétszer is “megmogyorózta” ellenfelét, José Baxtert.
https://www.youtube.com/watch?v=15CXZn_7_T4
Sodje karrierje – talán ennek is köszönhetően – eléggé hektikusnak mondható. Az elmúlt 12 évben 12 csapatnál fordult meg, a Premier League-től kezdve a harmadosztályig bezárólag, s négyszer a nigériai válogatottban is pályára lépett.

Olvasói sztorik