Nemzetközi foci

Így vesztette el veretlenségét a Barca

Videó és nyilatkozatok az 1-0-s bilbaói vereségről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Lejtmenetben a Barcelona?!
Tata Martino együttese a spanyol bajnokság 15. fordulójáig veretlenül menetelt, ezúttal azonban a liga negyedik helyén álló Athletic Bilbao túl nagy falatnak bizonyult. A katalán együttes 1-0-s vereséget szenvedett Muniain 70. percben született találatának köszönhetően. A grántávörös-kékek ezzel zsinórban második találkozójukat bukták el: hétközben a Bajnokok Ligájában, az Ajax otthonában szenvedtek 2-1-es vereséget.

A vereséget követően a goal.com szakértői egészen odáig mentek, kijelentsék, a Barcának télen komoly igazolásokra lesz szüksége, a védelemben és a támadószekcióban egyaránt. Messi hosszútávú pótlása a jelek szerint nem igazán sikerül a jelenlegi kerettel.

Tata Martino vezetőedző szerint is el kell gondolkodniuk a vereséget követően, azonban nem látja ennyire súlyosnak a helyzetet.
“Ha csak az első 70 percet nézem, remekül futballoztunk. Egy igazán jó csapatot láttam a pályán. Az első félidei produkciónk az egyik legjobb volt a szezonban. Erről az eredményről még sokat fogunk beszélni, bonyolítja a dolgokat. Nem hiszem, hogy az Ajax elleni vereség nyomott hagyott volna. Az első félidőben nagyon-nagyon jók voltunk. Kulcspillanat volt, hogy a Neymar elleni szabálytalanságért Iturraspét nem állították ki, az komolyan megváltoztathatta volna még a hajrá alakulását” – panaszkodott az argentin mester.

Sergio Busquets, a katalánok középpályása is a piros lapot hiányolta.
“Biztos vagyok benne, hogy egészen másképp alakul a meccs, ha a bíró megfelelően végzi a dolgát. Neymar egy az egyben vihette volna a kapusra a labdát. Nem láttam tisztán, melyik védő volt, de azt igen, hogy egyértelmű kiállítást ért. A bíró nem így döntött, nem végezte jól a dolgát” – bosszankodott a futballista.

Olvasói sztorik