Nemzetközi foci

Gera Zoltán újra a pályán

Szombati gyűjtőcikkünkben figyelemmel kísértük külföldön játszó honfitársaink szereplését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban. Gyűjtőcikkünkben a szombati játéknap történéseit foglaltuk össze.

Az orosz élvonal 18. fordulójában a Dzsudzsák Balázst is soraiban tudó Dinamo Moszkva az Ural csapatát fogadta. Az összecsapást a Dinamo nyerte 3-0-ra, Dzsudzsák végigjátszotta a meccset, és az első találat aktív részese volt a gólpasszával. A vendégeknél Koman Vladimir a 78. percben lépett pályára. Győzelmével a moszkvai gárda az ötödik helyre léphet fel a tabellán.

https://www.youtube.com/watch?v=ZYxKgMk20tY

Hajnal Tamás kezdőként kapott lehetőséget az Ingolstadt együttesében a Sandhausen ellen 2-0-ra elvesztett mérkőzésen a német másodosztály 16. fordulójában. A magyar középpályást a 71. percben cserélték le, csapata az osztályozót jelentő 16. helyen áll a Bundesliga 2-ben.

A Carpi kezdőjéből kiszoruló Kovácsik Ádám ismét a kispadról nézte végig, hogy csapata 4-2-s vereséget szenved a Pescara otthonában az olasz másodosztály 16. fordulójában. A magyar hálóőr csapata 16. helyen áll a tabellán.

Laczkó Zsolttal a kezdőben és Feczesin Róberttel a kispadon fogadta a Padova csapata a Crotone gárdáját az olasz másodosztály 16. fordulójában. Laczkó végigjátszotta a 0-0-s végeredménnyel záruló találkozót, Feczesin ezúttal nem kapott lehetőséget. A Padova a huszadik helyen áll az olasz másodosztályban.

Varga József és Bogdán Ádám nélkül rendezték meg a Middlesbroug-Bolton összecsapást az angol másodosztály 17. fordulójában, melyet a hazai együttes nyert 1-0-ra. Varga nem került a Boro keretébe, míg Bogdán sérülés után lábadozik. A Middlesbrough a 15. a Bolton a 16. helyen áll a Championshipben.

Szalai Ádámmal a kezdőben verte hazai pályán 3-0-ra a Schalke a VfB Stuttgart együttesét a Bundesliga 14. fordulójában. A magyar válogatott támadó 76. percet töltött a pályán. A Schalke jelenleg ötödik helyen áll a német bajnokságban.

11 hónap kihagyás után ismét pályára lépett a magyar válogatott csapatkapitánya Gera Zoltán. A térdsérüléséből felépült támadót a 88. percben cserélték be a Premier League 13. fordulójában megrendezett Newcastle United – West Bromwich Albion mérkőzésen, amit a szarkák nyertek 2-1-re. Ő sem tudott már hozzátenni a WBA játékához, de jelen pillanatban az is biztató, hogy Gera újra egészséges. A WBA a 12. helyen áll az angol bajnokságban.

Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion az Aarau együttesét fogadta volna a svájci bajnokság 16. fordulójában, de a pálya használhatatlansága miatt elhalasztották a találkozót.

Otigba Kenneth csapata, a Heerenveen 3-1-re legyőzte a Go Ahead Eagles együttesét a holland bajnokság 15. fordulójában. Az U21-es magyar válogatott védő végigjátszotta a mérkőzést. A Heerenveen hetedik helyen áll a tabellán.

Babos Gábor és Bodor Boldizsár is a kispadról nézte végig, ahogy NAC Breda hazai pályán 2-2-s döntetlent ér el az Adorján Krisztiánt foglalkoztató Groningen ellen a holland bajnokság 15. fordulójában. Az U21-es válogatott Adorján a 78. percben lépett pályára. A Groningen jelenleg az ötödik helyen áll a bajnokságban, míg a NAC Breda a tizedik helyről várhatja a folytatást.

A Vass Ádámot soraiban tudó Oostende csapata 2-0-s vereséget szenvedett a harmadik helyezett FC Bruges vendégeként a belga pontvadászat 17. fordulójában. A magyar középpályás nem lépett pályára a mérkőzésen. Az Oostende a 14. helyen áll a bajnokságban.

A Lech Poznan támadója, Lovrencsics Gergő végigjátszotta a Zaglebie Lubin elleni 1-1-s eredménnyel záruló találkozót a lengyel bajnokság 18. fordulójában. A válogatott támadó csapata jelenleg negyedik helyen áll a tabellán.

Ezúttal sem kapott helyet a Genoa keretében Tőzsér Dániel. A válogatott középpályás csapata a Torino gárdáját fogadta hazai pályán az olasz bajnokság 14. fordulójában. A mérkőzés végeredménye 1-1 lett. A Genoa hetedik helyen áll a Serie A-ban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik