Nemzetközi foci

Kahn: Weidenfellert be kell válogatni

A korábbi német legenda szerint a BVB kapusának ott a helye a jövő évi vb-n. Azt azonban megkérdőjelezhetetlennek tartja, hogy Neuer legyen a Nationalelf egyese.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Oliver Kahn, a Bayern München és a német válogatott korábbi kiválósága szerint Roman Weidenfellernek, a Borussia Dortmund rutinos kapusának ott a helye a jövő évi világbajnokságon.
A 33 éves kapus eddigi karrierje során ugyan csak a német utánpótlás-válogatottakban, valamint a 2006-os hazai rendezésű világbajnokság előtt összeállított B-válogatottban kapott helyet, ám az elmúlt szezonokban kiváló formában véd. Joachim Lőw, a német válogatott szövetségi kapitánya már utalt rá, a jövő hónapban esedékes olaszok, illetve angolok elleni barátságos mérkőzésre behívhatja a BVB kapuvédőjét.
Kahn üdvözli a gondolatot. “Weidenfeller egy remek srác, remek hozzáállással, aki igazán megérdemli a válogatottságot” – mondta.
“Gyakran alábecsülik, mennyit számít az önbizalom, amit egy bajnoki győzelem ad. A Dortmund játékosai készen állnak arra, hogy megmérettessenek a német válogatottban” – tette hozzá a most 44 éves Kahn.
“Az nem kérdés, hogy Neuer kell legyen az első számú kapus, mindent tud, amit egy mai, modern kapusnak tudnia kell. A világ élvonalához tartozik! De Weidenfeller helye is ott a jövő évi vb-n” – zárta gondolatmenetét a 86-szoros német válogatott hálóőr.

Olvasói sztorik