NB III

Vezetőedző lett a korábbi magyar válogatott támadóból

Waltner Róbert szülővárosa csapatát irányíthatja.

A Kaposvár két korábbi labdarúgója, Waltner Róbert, valamint ifj. Petrók Viktor irányítja a folytatásban a szakmai munkát – adta hírül a klub honlapja. Az NB III-as Kaposvár kedden közös megegyezéssel szerződést bontott Artner Tamás vezetőedzővel és Takács Gábor másodedzővel. Az edzőpáros pótlását házon belül oldotta meg az egyesület, ugyanis az előző szezonban az U19-es csapattal bajnokságot nyerő Waltner Róbert lesz a csapat vezetőedzője, míg a másodedzői feladatokat ifj. Petrók Viktor látja majd el. A kaposvári születésű Waltner 1998 és 2004 között hatszor lépett pályára a magyar válogatottban.

Ezt olvastad már?
A rekorder Nikolics tovább szárnyal – VIDEÓ

– Mindketten jól ismerik a csapatot és a kialakult problémákat – mondta az edzőpárosról Herczeg Erik, a klub elnöke. – Más edzőkkel is folynak tárgyalások, de egyelőre a két fiatal és ambiciózus tréner irányítja a szakmai munkát. Úgy gondolom, hogy jelen esetben sokkal többet tudnak segíteni a csapaton, mint egy idegen edző, akinek előbb meg kéne ismerkednie a helyzettel. Bízom benne, hogy sikerül változtatniuk a csapat mentalitásán, s minden mérkőzésen bajnokesélyeshez méltón játszunk majd.

Waltner Róberték szerdán vezényeltek először edzést a csapatnak, amely igen jó hangulatban telt, látszott, hogy a fiatal edzőpáros komolyan veszi a feladatát. Waltner az előző szezonban már ideiglenesen irányította az együttest, akkor egy Magyar Kupa-mérkőzésen, valamint két bajnokin ült a kispadon.

Waltner (jobbra) a magyar válogatott mezében Fotó: Kisbenedek Attila/AFP/Europress
Olvasói sztorik