NB III

Munka mellett fociznak, mégis vezetik az NB III-as tabellát

Az érdiek nem esnek kétségbe, ha feljutnak az NB II-be.

Jó szellemű amatőrökből álló játékosok alkotják az érdi együttest. Limperger Zsolt edző szerint nem esnének kétségbe, ha feljutnának az NB II-be, de szerinte erre esélyesebb a Kaposvár és az ETO – derül ki a Kisalföld cikkéből.

Ami ősszel történik Érden, az maga a csoda: nyolc forduló elteltével pontveszteség nélkül büszkélkedik a csapat az NB III Nyugati csoport élén, olyan együtteseket előzve meg, mint például a Kaposvári Rákóczi vagy az ETO FC Győr.

Két és fél éve irányítja a pápai származású Limperger Zsolt az Érdi VSE csapatát. A korábbi 22-szeres válogatott labdarúgó előbb szakmai igazgatóként dolgozott a klubnál, majd 2014 januárjától vezetőedző. Vele egyre sikeresebb a gárda. Az első NB III-as szezonban nem vallott szégyent, hiszen a 10. helyen zárt, ám a jelenlegi szereplés minden képzeletet felülmúl Érden.

– Nem szolgálhatok szenzációval – vágott a közepébe a 48 éves Limperger Zsolt. – Csupán annyi történt, hogy tavaszra összeállt a csapat, nyáron pedig sikeresen erősítettük meg a keretet. Tehát volt mire építkezni, s aztán a jó rajt megadta az alaphangot a folytatáshoz. Jó szellemű amatőrökből álló játékosok alkotják az együttest, akikkel csak délután foglalkozhatok, mert délelőttönként dolgoznak. Eddig nem volt gond, hiszen még világosban edzhettünk, ám most, hogy rövidülnek a nappalok, hamarosan át kell hogy menjünk gyakorolni a műfüves pályára.

Míg a csapat „amatőr”, addig a körülmények profik, s hamarosan a jelenleginél is jobb környezetben működhet az Érdi VSE. Nemsokára elkezdődik egy 3 ezer férőhelyes modern ministadion építése. Egyelőre nem tudni, hogy a munkálatok befolyásolják-e a csapat hazai szereplését, ha igen, úgy a tavaszi meccseket albérletben játssza az együttes.

– Bár a tervek szerint az első nyolc helyezés valamelyike a cél, akkor sem esnénk kétségbe, ha feljutnánk a második vonalba – árulta el Limperger Zsolt.

A teljes cikk ITT olvasható.

Olvasói sztorik