NB III

Levelet küldött Csányi Sándornak az ETO

Az MLSZ elnökétől azt kéri az NB III-as klub, hogy legyenek kiemelt kockázatúak az idegenbeli meccseik.

Az ETO FC Győr levelet küldött Csányi Sándornak, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének, amelyben többek között azt kérik, a csapat idegenbeli mérkőzéseit minősítsék kiemelt kockázatúnak – írja a Kisalföld.

Az ETO ultrái által okozott sárvári botránynak súlyos következményei vannak a győri klubra nézve, így a jövő nem csak a szombati mosonmagyaróvári mérkőzés kapcsán érdekes az ETO-nál.

– Ismert, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága két zárt kapus hazai mérkőzés megrendezésére és háromszázezer forintra büntetett bennünket. Összesen egyébként már kétmillió forintnál járunk – kezdi Korsós György, az ETO FC Győr klubmenedzsere. – Elnézést kell kérnünk a bérletes szurkolóinktól és sajnáljuk, hogy ezzel a döntéssel a jóérzésű ETO-drukkerek elesnek két hazai mérkőzés megtekintésétől.

Az ETO a történtek után attól tart, hogy a sárvárihoz hasonló elítélendő események másutt is megismétlődhetnek az ultrák jóvoltából. Dr. Drucskó Zoltán, az ETO ügyvezetője éppen ezért levelet írt Csányi Sándornak, az MLSZ elnökének.

– Ebben többek között az áll, hogy a rendbontások szinte kizárólag az idegenbeli mérkőzéseinken történnek – folytatja Korsós György. – Így kérjük, hogy az ETO idegenbeli meccseit minősítsék kiemelt kockázatúnak. Ha az ellenfeleink jelölnek ki elkülönített szektorokat a mi szurkolóinknak, akkor esetleg azt is vállaljuk, hogy saját biztonsági szolgálattal is vigyázunk a rendre. Együttműködésre törekszünk az MLSZ-szel és – mivel az ultrák átlépték azt a bizonyos határt – a rendőrséggel is, mert meg akarjuk előzni, hogy a sárvárihoz hasonló botrány bárhol megismétlődhessen. A következő eset még súlyosabb szankciókat vonna maga után, vagyis pontlevonással büntethetnék a feljutásért küzdő csapatunkat.

A klubmenedzsernek arról nincs tudomása, hogy az ETO megfellebbezi-e az MLSZ fegyelmi határozatát a klub büntetésének mérsékléséről.

A szombati mosonmagyaróvári mérkőzéssel kapcsolatban már korábban felvette a kapcsolatot egymással a két érintett egyesület.

– Személyesen is találkoztam Drescher Ottóval, a Mosonmagyaróvár elnökével – említi végül Korsós György. – Egyeztettük a rendezéssel, a szurkolókkal kapcsolatos információkat. Bízunk benne, hogy sportszerű körülmények között lehet megrendezni a megyei rangadót.

Olvasói sztorik