NB III

A csapat, amelyik mindig csak szerdán remekel

Az NB III-as együttes jól teljesít a kupában; dilemma, hogy milyen ellenfél lenne jó a következő körben.

Kapcsolódó cikkek

A szerdai Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágón, a hazai 3-0-ás győzelmet követően idegenben is nyerni tudott a Termálfürdő FC Tiszaújváros, amely az Inter elleni sikerével immáron a legjobb nyolc közé jutott. Mivel a hét lehetséges ellenfél között két NB III-as csapat is van, illetve az idei kiírásban számos nagy sikert láttunk már kiscsapatoktól, nem elvetélt ötlet azt állítani, hogy a Tiszaújváros akár a négybe is bekerülhet. Bocsi Zoltán vezetőedzőt kérdezte a Rangadó.hu.

– Már csak hét csapat maradt állva önökön kívül a Magyar Kupában. Minek köszönhető ez a fantasztikus siker?

– Bár tudnám, mi az oka annak, hogy így menetelünk, a bajnokságban pedig csak bukdácsolunk. Úgy tűnik, mindig a szerdai napon vagyunk élesek. Kettős érzés ez – felelte Bocsi Zoltán.

– Gondolták volna a szezon előtt, hogy ez lesz a helyzet novemberben?

– Abszolút nem számítottunk rá, de egyszer csak azt vettük észre, hogy már tart a kupa egy ideje, és még állunk; míg a bajnokságban pocsékul szerepeltünk, hibát hibára halmoztunk, sok helyzetet hagytunk ki.

– Milyen ellenfelet szeretnének ezek után a Magyar Kupában? Inkább NB I-es és akár egy nagyobb különbségű zakó, vagy egy NB III-as és az esetleges továbbjutás?

– Érdekes kérdés, hogy melyik ujjunkba harapjunk. Ha nagycsapat és kiesünk, az fáj; ha kisebb csapat, akkor pedig az élménytől fosztjuk meg magunkat, ráadásul ugyanúgy elbukhatunk. Tovább szeretnénk jutni, de ha erre nem kínálkozik reális esély, akkor egy nívós együttest szeretnénk kapni, ami rengeteg szurkolónkat is kicsábíthatná. A játékosoknak rengeteget számítana, ha pályára léphetnének a Groupama Arénában, ahol válogatottunk kiharcolta az Európa-bajnoki szereplést. Mindkét opciónak megvan a maga varázsa.

– Ért már el hasonló sikert a klub?

– Másodjára vagyunk a legjobb nyolc között, a négybe még sohasem jutott el a Tiszaújváros.

– Melyik sorozat a fontosabb amíg talpon vannak a kupában?

– Nem szeretnénk prioritást felállítani, mindkettő egyformán fontos. A bajnokságban mindenképpen össze kellene szednünk magunkat, hiszen nem akarunk búcsúzni a harmadosztálytól és úgy érzem, a csapat ennél jóval többre is képes. A kupában most már „örömjáték” lesz, minden célt teljesítettünk.

– Az tehát nem fordulhat elő, hogy valamelyik sorozatban játékosokat pihentetnek a másikra?

– Nem, ehhez nem is elég bő a keretünk. Nem tudunk rotálni, így nem is foglalkoztunk különösebben azzal, hogy milyen meccs jön.

– Tizennégy forduló után tizenhét csapatból csak tizennegyedik a Tiszaújváros az NB III-ban. Milyen terveket szőnek a hátralévő fordulókra?

– Nem a bennmaradásért szeretnénk küzdeni. Rengeteg van még hátra, jóval feljebb is kapaszkodhatunk. Nem akarjuk, hogy a kiesés szele meglegyintsen minket az utolsó mérkőzéseken.

Olvasói sztorik