NB III

Az MLSZ-t szorongatná a pereskedő Nyíregyháza

Mindhárom szövetségi fórum határozatának hatályon kívül helyezését kérték a licencügyben.

Kapcsolódó cikkek

Hetente beszámolunk róla, milyen jól szerepel az NB III-ban a Nyíregyháza Spartacus – amely tíz forduló után is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a Keleti-csoport tabelláját –, de a klub és az MLSZ jogi vitájának állásáról mostanság szinte egyáltalán nem hallani. Pedig ne felejtsük, hogy a szövetség szigorú döntései miatt süllyedt az élvonalból a harmadosztályba a csapat.

A Rangadó.hu megkeresésére dr. Ökrös András ügyvezető érdemi előrelépés a bírósági szakaszban még nem történt, de természetesen nem adják fel.

– Az ügyvédünk – egy külföldi jogi iroda – minden héten, rendszeresen tájékoztat bennünket arról, hogy az ő információi szerint hol tart a folyamat. Azt tudjuk, hogy a bíróságon van az ügy, a bírókijelölés már megtörtént a Fővárosi Törvényszéken, de az első tárgyalási nap még nincs kitűzve. A beadvány tárgya az elsőfokú licencadó bizottságnak, a fellebbviteli licencadó bizottságnak és az MLSZ-elnökségnek a 2015–2016-os klublicenc-eljárásban a Nyíregyháza kizárását érintő határozatának hatálytalanítása. Nagyon fontos, hogy mindhárom MLSZ-fórum határozatának a hatálytalanítást kértük – magyarázta Ökrös András.

– Nyilvánvalóan soká születik meg a jogerős döntés, tehát ez a gyakorlatban szinte semmit nem fog megváltoztatni…
– Nem. Szó sincs arról, hogy bekövetkezhet a licenc visszaadása, nem is ezért pereltünk. Ilyen hiú ábrándunk nem volt, ez a hajó már elment, ezt tudtuk már akkor is, amikor vitatkoztunk az MLSZ-szel. Alapvetően azért kezdeményeztük ezt a pert, mert továbbra is tartjuk, hogy a szövetség ezzel a döntésével egyfelől érvényes magyar jogszabályokat, illetve saját klublicenc-szabályzatának több pontját is megsértette. Nekünk ez szakmailag és erkölcsileg fontos. A másik része a dolognak az, hogy amennyiben sikeresek leszünk, természetesen elindulna egy következő per, a kártérítési per. Ez persze bonyolultabb ügy, mert akkor számításokat kell végeznünk, hogy mit gondolunk, ennek a döntésnek milyen bizonyítható bevételkieső hatása volt.

– Szintén anyagi jellegű téma: a szövetség fegyelmi bizottsága heti rendszerességgel megbünteti a Spartacust a szurkolók viselkedése miatt. Ezzel az állapottal mit tudnak, mit szándékoznak kezdeni?
– Vannak kísérleteink, mert egyáltalán nem vagyunk boldogok a büntetések miatt. Legutóbb a múlt héten ültem le személyesen a biztonsági igazgatónkkal, a rendőrség képviselőjével és az ultrák képviselőivel. Örülünk, hogy továbbra is ilyen szép számban vesznek részt a hazai és az idegenbeli mérkőzéseinken, de azt kértük tőlük, hogy legyenek kedvesek valamilyen módon a szabályoknak megfelelően szurkolni. Szóbeli ígéretet kaptunk, de nincsenek illúzióink, hogy ez egyik percről a másikra menni fog. Fiatalabbak és idősebbek, hölgyek és urak is kijönnek a mérkőzésre, ezért azt kértük – a csapat érdekében is –, hogy bizonyos vulgarizmustól és olyasmitől, ami nem való a pályára – a pirotechnikán kívüli dolgokra, megjegyzésekre, verbális megnyilvánulásokra gondolok – kíméljék meg őket, tehát ezeket legyenek kedvesek olyan mederbe terelni, ami számukra és számunkra is elfogadható. Magától értetődő módon ezek a képviselők nem tudnak több száz ember nevében nyilatkozni, a segítségüket felajánlották abban, hogy megpróbálnak valamifajta tolerálható megoldásig eljutni. Reméljük, ez sikerülni fog.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik