NB II

Meglepő fordulat a csomagfutárnak álló magyar válogatott labdarúgó ügyében

Stark Pétert visszavette az ETO.

Megírtuk: az NB II-es ETO FC Győr vezetősége anyagi okokra hivatkozva szerződést bontott Stark Péter másodedzővel. A 19-szeres magyar válogatott védő korábban labdarúgóként szolgálta nevelőklubját, aztán utánpótlásedzőnek nevezték ki, majd Király József vezetőedző segítője lett az NB II-ben szereplő csapatnál. Ebből a pozícióból távolították el, és a szakember az U17-es csapat élére sem kerülhetett vissza.

– Lehet, hogy Bécsben csomagfutár leszek, de egy ismerős ajánlott itthon fuvarozói munkát is. Mindenképp dolgoznom kell, nincsenek tartalékaim. Aki tudott, az átvert és kifosztott, amikor még volt pénzem. Sok mindent megéltem már a magyar labdarúgásban, nem csodálkozom én már semmin. Amúgy nem hiszem, hogy az én dolgom eldönteni, szükség van-e rám vagy sem – mondta a jövőjéről akkor a Kisalföldnek. El is kezdett csomagfutárként dolgozni Bécsben.

Nos, csütörtökön meglepő fordulat állt be az ügyben: a csakfoci.hu írta meg, hogy Starkot visszavette a csapat, aki a folytatásban az ETO FC Győr utánpótlásában dolgozhat.

A honlap megkereste Starkot az újabb meglepő döntéssel kapcsolatban, aki elmondta, örömmel tér vissza az ETO-hoz és hálás nekik, azonban hosszabb távon továbbra is a civil életben képzeli el a jövőjét.

– A mai napon volt egy négyszemközti megbeszélésem Mányi József tulajdonos úrral, aki elmondta, szembesült az anyagi hátteremmel, valamint azzal is, hogy egyedül kell felnevelnem a két kisfiamat egy garzonban, majd ezek után döntött úgy, hogy visszavesz az utánpótlásba – mondta a csakfoci.hu-nak.

– Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem az ETO vezetőségének, és a tulajdonos úrnak, hogy újra az ETO-nál dolgozhatok. Mindig is szerettem a gyerekekkel dolgozni, úgyhogy nem ismeretlen számomra a közeg. Ha a sors nem szól közbe, mint ahogy tette az elmúlt napokban, akkor az év végéig fogok edzősködni az ETO-nál, ugyanis akkor fog lejárni az edzői képesítésem. Utána már nem szeretnék edzőként dolgozni a magyar fociban. Továbbra is tartom magam ahhoz, amit korábban mondtam, az élet más területén szeretnék helytállni. Nagyon jól éreztem magam kedden a csomagfuvarozás során, nem mellesleg pedig ezen a területen kamatoztathatom majd a német nyelvtudásomat Bécsben – tette hozzá.

Címlapkép: cincerfoto.hu / Pintér Ádám

Olvasói sztorik