NB II

Teljesen átalakítja az NB II-es bajnokságot az MLSZ

2020 tavaszán akár hét klub is kieshet a másodosztályból.

Jön a tizenhat csapatos NB II: a csakfoci.hu információi szerint a 2020–2021-es szezontól kezdve csökken a másodosztályú bajnokság létszáma az MLSZ döntését követően. Jövő tavasszal hét csapat NB II-es tagsága is veszélybe kerülhet, és a lap szerint lesznek, akik csak osztályozóval maradhatnak bent.

A jelenlegi húsz helyett tehát a szövetség tizenhatra csökkenti a létszámot, emiatt 2020 tavaszán a 14., a 15. és a 16. helyezett is osztályozót játszik majd. A 2020-as őszi félévtől pedig életbe lép az egycsoportos, tizenhat csapatos rendszer.

A klubok korábban, 2017 tavaszán megvétóztak egy hasonló tervet, amely még a 12 csapatos NB II-ről szólt, és az MLSZ elnöksége is amellé állt, hogy a létszámcsökkentés egyelőre nem időszerű.

Most viszont a klubokon is keresztül ment a tervezet, sőt a hírek szerint több csapatnál már most úgy tervezik az igazolásokat, hogy nem csak a tavaszi idényt, de a következő szezont is figyelembe veszik az erősítéseknél, hiszen 2020 tavaszán akár hét klub is kieshet a másodosztályból.

Címlapkép: vasasfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik