NB II

Egyszerre két magyar válogatott játékost küldött el a csapata

Debreceni András és Koltai Tamás szolgálataira sem számítanak tovább Győrben.

Tegnap röviden megírtuk: az NB II-ben csak a tizedik helyen álló WKW ETO FC Győr hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Debreceni Andrással, Koltai Tamással, Magasföldi Józseffel, Hamar Ádámmal és Baracskai Rolanddal. Az okokról itt lehet olvasni.

Közülük különösen érdekes Debreceni András és Koltai Tamás helyzete, akiket magyar válogatott játékosként küldött el a Győr.

A most 29 éves Debreceni tagja volt az U19-es Európa-bajnoki bronzérmet szerzett magyar csapatnak és a 2009-es U20-as világbajnokságon harmadik helyezett együttesnek is. A magyar válogatottban egy mérkőzésen lépett pályára 2012-ben, de később Bernd Storck meghívta a bő keretbe 2015 decemberében.

A 31 éves Koltai a csúcson volt 2015-ben, amikor a Győr megszűnése után lecsapott rá a friss bajnok Videoton. Székesfehérváron végül nem sok lehetőséget kapott, és a válogatottba sem került vissza többet, pedig 2008 és 2013 között 12 alkalommal is pályára léphetett címeres mezben. Érdekesség, hogy hét győzelem és négy döntetlen mellett mindössze egyszer kapott ki a nemzeti csapattal.

Címlapkép: Koltai 12-szer játszott a válogatottban. Fotó: MTI

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik